п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Верховная Рада закрыта, вокруг вырос палаточный городок (фото)

Верховная Рада закрыта, вокруг вырос палаточный городок (фото)

Возле здания парламента митингующие обустроили палаточный городок. Сообщается о 14 палатках, но их количество может вырасти. Верховная Рада собирается продолжить работу завтра.

Об этом KV стало известно из сообщения издания “Интерфакс-Украина”.

Согласно сообщению, участники акции протеста под зданием Верховной Рады в Киеве установили уже 14 палаток на улице Грушевского.

В частности, две большие 10-местные армейские палатки непосредственно на проезжей части ул. Грушевского и 12 маленьких двухместных палаток между улицей и Мариинским парком.

Сообщается также, что обустройство палаток продолжается. Активисты со сцены призвали всех неравнодушных приносить еду и теплую одежду для палаточного городка.

Читайте: Под зданием ВРУ в Киеве митингуют около 4,5 тыс. человек

Ранее спикер парламента Андрей Парубий закрыл вечернее пленарное заседание Верховной Рады.

"Депутаты успели рассмотреть 250 поправок из 893 поданных к медицинской реформе. Ожидается, что парламент успеет завершить рассмотрение данного документа завтра, а в четверг, 19 октября, перейдет к вопросам, к которым привлекают внимание митингующие — в частности, отмена депутатской неприкосновенности и открытые партийные списки на выборах”, - сообщает издание “Информатор”.

Читайте: Под Верховной Радой митингует человек в маске Порошенко из папье-маше (фото, видео)

Участники акции у парламента напали на народного депутата от фракции "Блока Петра Порошенко" Олега Барну, сообщает УНИАН. Это произошло в момент, когда депутат пытался пройти сквозь толпу митингующих на площади Конституции. Некоторые участники акции начали бросать в депутата различными предметами и толкать. В инцидент вмешались работники полиции, которые оцепили Барну и вывели из толпы.

В целом, в полиции говорят о четырех пострадавших и уверяют, что слезоточивый газ применили митингующие.  

"По предварительной информации, часть активистов пыталась пройти через кордон с полицией возле Кабинета министров без поверхностного осмотра. Они отказались проходить через металлоискатели и показывать полицейским содержимое их сумок и рюкзаков. После того, как полицейские их не пропустили, активисты повалили несколько металлоискателей, также по предварительной информации начали распылять слезоточивый газ, выхватили у нескольких полицейских металлические щиты, в полицейских полетели камни ", - сообщил изданию УНН руководитель Департамента коммуникаций Национальной полиции Ярослав Тракало.

По его словам, во время инцидента пострадал один представитель полиции, сейчас он госпитализирован.

"Также пострадали трое гражданских, им была оказана медицинская помощь на месте, по предварительной информации без дальнейшей госпитализации", - добавил он.

Тракало отметил, что правоохранители будут обеспечивать порядок столько, сколько будут продолжаться массовые мероприятия.

Читайте: Под Верховной Радой произошли столкновения: есть пострадавшие (фото, видео)

Напомним, сегодня, 17 октября в связи с проведением массовых акций под стенами Верховной Рады Украины в Киеве усилены меры безопасности.

Читайте: Нацгвардия и полиция оцепили правительственный квартал в Киеве

Фото: УНИАН

KиевVласть

Ирина Житняя

Теги: новости киева, верховная рада, митинг, пострадавшие, слезоточивый газ, палаточный городок, олег барна

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.