неділя, 19 травня 2024 г.

ВАКС заочно арештував одного з підозрюваних у справі про купівлю за завищеною ціною недобудови на Київщині

ВАКС заочно арештував одного з підозрюваних у справі про купівлю за завищеною ціною недобудови на Київщині

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 14 грудня 2022 року обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою співвласнику недобудови. Його спільно з чинним міським головою одного з населених пунктів Київської області підозрюються у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Після затримання вказаної особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначили в прокуратурі, слідством встановлено, що у 2018 році очільник міста вступив у змову із власником нерухомості та за 24 млн гривень придбав недобудову для потреб міста. Щоб приховати переплату співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. 

“У свою чергу мер міста, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради. Висновки експертизи підтвердили, що реалізація цієї злочинної схеми завдала понад 8,73 млн гривень збитків”, – повідомили прокурори.

Нагадаємо, 23 вересня 2022 року НАБУ та САП повідомили чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області про підозру у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. Йдеться про купівлю недобудови коштом місцевого бюджету за завищеною ціною. Ім'я підозрюваного не вказували, але за даними ЗМІ на фотографіях НАБУ було зображено кабінет міського голови Білої Церкви Геннадія Дикого та недобудований центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Білої Церкви.

Читайте: Мер Білої Церкви отримав підозру НАБУ

Надалі, як інформувала KВ, 14 листопада ц.р. НАБУ та САП повідомили про завершення розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 млн грн.

Читайте: НАБУ і САП завершили слідство щодо очільника Білої Церкви

Фото: ВАКС

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини київщини, новини київської області, набу, сап, біла церква, вакс, арешт, геннадій дикий, приміщення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.