п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

В Киеве состоялось факельное шествие и вече, приуроченные ко дню рождения Степана Бандеры

Марш в честь украинского политического деятеля, идеолога и теоретика украинского националистического движения ХХ века прошел вечером 1 января 2017 года по центральным улицам столицы.

Об этом KV стало известно из сообщения отдела коммуникации полиции Киева.

Акция насчитывала около 800 человек. Она стартовала от парка Тараса Шевченко и завершилась на Майдане Незалежности.

Во главе колонны участники несли большой портрет Бандеры и держали государственные и националистические красно-черные флаги. Шествие освещали зажженные факелы.

Массовые мероприятия по случаю 108-й годовщины со дня рождения Степана Бандеры в столице охраняли 700 правоохранителей, из которых - 250 военнослужащих Национальной гвардии.

Во время традиционной акции и по ее завершению грубых нарушений общественного порядка, конфликтов и столкновений зафиксировано не было.

В то же время, по информации УНИАН, более тысячи сторонников политической партии "Всеукраинское объединение "Свобода", Организации украинских националистов (ОУН) после факельного шествия по центральным улицам столицы провели народное вече.

Организаторы акции призвали участников шествия потухшие факелы отнести к автомобилю, который сопровождал шествие.

"Степан Бандера - это пример того, как украинцы должны бороться за свою нацию", - заявил депутат Киевского городского совета Игорь Мирошниченко.

"В то время, когда практически безнадежной была борьба, собственным примером Степан Бандера вдохновлял миллионы украинцев и вдохновляет сегодня на священную борьбу с нашим извечным врагом - москалем", - отметил Мирошниченко.

Во время вече участники собрания почтили память всех своих собратьев из числа представителей партии "Свобода", погибших на войне на Донбассе. Участники вече настаивают, что события на Донбассе необходимо называть российско-украинской войной.

После оглашения фамилий павших украинцев, толпа начала скандировать "Герои не умирают, умирают враги!".

Также Мирошниченко обратил внимание, что "нет пока празднования на государственном уровне, но шаг за шагом мы отвоевываем сознание украинцев, мы учим их уважать украинские традиции и украинских героев".

Организаторы митинга убеждены, что благодаря чествованию памяти Бандеры украинским военным на Донбассе удастся победить врага.

В свою очередь депутат Киевсовета Юрий Сиротюк заявил, что "уже тысячу лет продолжается наша большая война против извечного врага - Москвы".

 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

Он сказал, что "это война не между нами и москалями, а между добром и злом, это война между правдой и ложью, это война между миром свободы и миром рабства".

"В этом году киевляне могут проходить в своем свободном городе по проспекту Степана Бандеры. Я верю, что и в районах Москвы когда-то будет проспект Степана Бандеры, и мы пройдемся так же по этому городу", - заявил Сиротюк.

По его мнению, в Москве очень сильно боятся Бандеру, ибо он является настоящим символом Украины.

Читайте также: Сначала партия, потом - факельное шествие по Киеву

КиевVласть

Алексей Руденко

Теги: новости киева, полиция, свобода, мирошниченко, сиротюк, факельное шествие

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.