середа, 17 липня 2024 г.

В Яготині проходить безкоштовне кардіообстеження для дітей від інституту Амосова

В Яготині проходить безкоштовне кардіообстеження для дітей від  інституту Амосова

Медики Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова 30 січня у Яготинському центрі первинної меддопомоги проводять огляд дітей, які стоять на черзі у кардіологів, а також дорослим, які записалися на прийом.

Як стало відомо KV, сьогодні, 30 січня 2020 року, починаючи з 10 години ранку фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова проводять безкоштовне кардіологічне обстеження дітям Яготинщини та Студениківської ОТГ з Переяславщини. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Насамперед, лікарі оглядатимуть дітей, які стоять на черзі у кардіологів. Прийти і перевіритись у столичних медиків зможуть також і ті, хто має застереження та рекомендації лікарів, як діти, так і дорослі. 

Обстеження відбувається у дитячій поліклініці Комунального некомерційного підприємства "Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги" Яготинської районної ради. 

Для того, аби пройти обстеження, пацієнти мали можливість звернутися до лікаря, з яким заключено декларацію, і записатися на певний час, аби не стояти в чергах – відповідні оголошення розміщені на дверях кабінетів кожного педіатра Яготинського ЦПМСД та медичних амбулаторіях району. 

Відзначимо, що медики інституту Амосова провели безкоштовне обстеження дітей з кардіологічними захворюваннями у Переяславській ЦРЛ минулого року. Проведення таких заходів по Київській області планується і в подальшому, наголошують у прес-службі Київської обласної ради.

В Яготинському районі первинну медичну допомогу населенню надає Комунальне некомерційне підприємство “Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги” Яготинської районної ради. За даними, які надав головний лікар КНП “Яготинський ЦПМСД” Іван Сахно, в структурі заклад має 7 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, одна з яких знаходиться в Яготині, а решта в сільській місцевості, 5 фельдшерсько-акушерських пунктів (ФАП), 14 ФП та пункт невідкладної медичної допомоги. В районі вдалося зберегти всі амбулаторії,ФАПи та пункт невідкладної медичної допомоги.

Станом на 28 січня 2020 року закладом заключено 30 тис. 109 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 93,63%, що є з одним із найкращих показників в області.

В районі 12 276 осіб хворих на хронічні хвороби системи кровообігу, з них 59 – дітей. Захворюваність на хвороби кровообігу в 2019 році перебуває на рівні минулого року і є вищою за середньообласний показник (район – 10294,2 на 10 тис. населення, область – 7946,1 на 10 тис. населення). Кількість хворих на гіпертонічну хворобу та ішемічну хворобу серця з року в рік зростає. Так , протягом 20 років , захворюваність на гіпертонічну хворобу збільшилась більше ніж в 4 рази, а на ішемічну хворобу серця – в 3 рази.

Слід наголосити, що кількість інфаркту міокарда зменшилась в порівнянні з минулим роком (50 випадків проти 55) , але смертність при цьому збільшилась в 2,3 рази (7 випадків проти 3). Кількість інсультів в 2019 році збільшилась на 17,4% (125 проти 108 випадків), і при лінійному вирівнюванні показників можна прогнозувати подальше зростання і інсультів, і інфарктів. 

Середній вік захворюваності на інфаркт міокарда в Яготинському районі складає 66 роки, на інсульти – 70 років.

Виписуються рецепти на лікарські засоби по Урядовій програмі “Доступні ліки”. З 1 квітня 2019 року заклад перейшов на виписку електронних рецептів по даній програмі. Відшкодування здійснюється через Національну службу здоров’я України.

Читайте: Здоровенькі були: Київщина побореться з дифтерією та кором посиленою інформаційною кампанією

Фото:  Медичний центр Святої Параскеви

КиевVласть

Влад Григор’єв

Теги: новости киевской области, киевская область, институт амосова, медицинское обследование яготин, яготинский центр первичной медицинской помощи

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій