п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

В селі Шпитьки на Київщині за 56 млн гривень реконструюють споруди для очистки стоків

В селі Шпитьки на Київщині за 56 млн гривень реконструюють споруди для очистки стоків

До кінця 2021 року на території Шпитьківської сільради на Київщині збираються реконструювати з добудовою очисні споруди. Сьогодні через їх зношеність каналізаційні стоки села майже не очищаються і забруднють прилеглі водойми. Реконструкція повинна не тільки виправити цю ситуацію, а й збільшить потужності очистних споруд так, щоб вони могли очищати стоки з чотирьох найближчих сіл Києво-Святошинського району.

Як стало відомо KV з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro, 13 липня 2020 року Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської облдержадміністрації (КОДА) уклав договір з ТОВ "Енергозберігаючі технології" (*) на проведення реконструкції з добудовою очисних споруд на території Шпитьківської сільської ради Києво-Святошинського району. Ціна договору склала 56,18 млн гривень.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

ТОВ "Енергозберігаючі технології" до кінця грудня 2021 року повинно виконати підготовчі роботи, реконструювати виробничо-допоміжну будівлю, блок біологічної очистки, мулові майданчики, блок обліку привізних стоків, а також зовнішні мережі водопроводу, електропостачання, самопливної та напірної каналізації, а також забезпечити благоустрій території.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

За інформацією КОДА, реконструкцію з добудовою очисних споруд на території Шпитьківської сільської ради реалізують у рамках Програми “Питна вода Київщини на 2017-2020 роки” за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевого. Загальна вартість реалізації проєкту становить 60,7 млн гривень.

В КОДА відмітили, що через зношеність діючих очисних споруд КП “Добробут” Шпитьківської сільської ради побутові каналізаційні стоки майже не проходять очистку. Це призводить до забруднення водоносних горизонтів та водних об’єктів, що розташовані неподалік. Дана реконструкція передбачає не тільки виправлення цієї ситуації, а й збільшіть потужності очисних споруд так, щоб вони могли очищати стоки з найближчих сіл Києво-Святошинського району – Горбовичі, Личанка, Лісове та Мрія.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "Енергозберігаючі технології" зареєстровано у 2002 році. Директор – Євген Юхновський, засновник – Ольга Торубара. Статутний фонд – 14 тис. гривень. Основний вид діяльності – Діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

За інформацією Zакупівлі, ТОВ "Енергозберігаючі технології" уклало 405 договорів на загальну суму 462,8 млн гривень. Найбільший замовник – Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА, з яким укладено договора на 65 млн гривень, і Управління капітального будівництва Миколаївської ОДА, з яким укладено договора на 33 млн гривень.

Раніше KV повідомляла, що обласна програма "Питна вода Київщини" спрямована на забезпечення області водою і центральним водопостачанням, а також доведенням таких за рівнем і якістю до державних стандартів. До кінця 2020 року в Славутичі Київської області повинні реконструювати каналізаційні очисні споруди. Виконувати ці роботи на замовлення місцевої міськради доручили ТОВ "Буденергомонтаж". За 57 млн гривень компанія, крім реконструкції споруд, повинна буде оновити зовнішнє освітлення на об'єкті і відремонтувати під'їзні дороги.

Читайте: В Славутиче за 57 млн гривен собираются реконструировать сооружения для очистки сточных вод

Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності КОДА керує Галина Король. Голова Шпитьківської сільської ради – Надія Грищенко.

* ТОВ "Енергозберігаючі технології" (Код ЄДРПОУ:31862999)

Фото: watercolor

КиевVласть

Інна Арас

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, закупки, кода, кода, ООО, закупівлі, тов, киево-святошинский район, києво-святошинський район, очистные сооружения, Галина Король, Галина Король, шпитьки, шпитьки, энергосберегающие технологии, енергозберігаючі технології, надежда грищенко, очисні споруди, надія грищенко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій