субота, 27 квітня 2024 г.

В КОДА розповіли про хід відбудови Ірпеня в районі Гостомельського шосе

В КОДА розповіли про хід відбудови Ірпеня в районі Гостомельського шосе

В Ірпені на Київщині сьогодні активними темпами ведуться роботи з відновлення міста після деокупації, зокрема, тривають ремонти в районі Гостомельського шосе, якому довелося прийняти особливо важкий удар ворога. Крім капремонту самої дороги, на яку спрямують 117 млн гривень, на шосе капітально ремонтують пять житлових багатоповерхівок, а поруч з нуля відбудовують три приватні оселі ірпінчан. Для цих відновлювальних процесів акумульовані зусилля державного і обласного бюджетів, а також кошти міжнародних партнерів України.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації (КОДА).

Капремонт пошкодженої внаслідок збройної агресії рф дороги по вул. Гостомельське шосе в Ірпені, який стартував з кінця серпня 2023 року, фінансується КОДА за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам “на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності” (бюджетна програма 3131090). Ціна вказаного капремонту, проведення якого замовили у ПП “Автомагістраль”, складає 117,03 млн гривень, при цьому на поточний рік передбачена субвенція в розмірі 115,74 млн гривень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Під державне фінансування цей об'єкт потрапив на підставі “Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах”, який КОДА затвердила своїм розпорядженням від 14.07.2023 року № 651. В свою чергу вказаний перелік формується обласною владою за погодженням з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України (Укравтодор).

В той же час, на замовлення КОДА в районі вул. Гостомельське шосе здійснюється відновлення житлових будинків мирних мешканців Ірпеня, які були пошкоджені внаслідок прямої агресії російської армії. 

Зокрема, на замовлення КОДА наразі триває капремонт багатоквартирних житлових будинків №5-А, 7-А, 7-Б, 22 та 24/1 по вул. Гостомельське шосе. Вказані роботи фінансуються за рахунок субвенції “для реалізації проектів (об’єктів, заходів), спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії”, оскільки ці будинки увійшли до відповідного переліку об'єктів, що був затверджений розпорядженням Кабміну від 16.06.2023 року № 534-р.

Також в Ірпені наразі ведеться відбудова 12 осель мирних мешканців, з яких три розташовані безпосередньо поруч із вул. Гостомельське шосе – вул. Северинівська, 82 та 110, вул. 10 лінія, 5. Ці роботи здійснюються в рамках обласної Програми відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області на 2022-2023.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім цього в Ірпені проводяться відновлювальні процеси за рахунок підтримки міжнародних партнерів. Зокрема, в рамках програми UNITED24, на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між ГТП ПРООН, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та КОДА від 02.03.2023 року (затверджений розпорядженням Кабміну від 10.01.2023 року № 20) обласна адміністрація забезпечує якісну реалізацію проекту з відновлення багатоквартирного житлового будинку у Ірпені за адресою 11 лінія, дім 4 (ЖК “Ірпінські Липки”).

Також, на виконання Меморандуму про співробітництво між Міжнародною організацією з міграції та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України реалізуються проекти з нового будівництва багатоквартирних житлових будинків із вбудованими нежитловими приміщеннями по вул. Гостомельське шосе, 12, 14, 16 та капремонту багатоквартирних житлових будинків по вул. Северинівська, 160, корпус 2, та 162, корпус 1.

Загалом спільно з командою міжнародних партнерів, Ірпінської міської влади, КОДА на виконання програми відбудови приватного сектору комплексно реалізується 78 об’єктів інфраструктури. З цієї кількості об’єктів 42 – нове будівництво та 36 – капремонти будівель, які постраждали внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій.

Фото: КОДА

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, кода, кова, ірпінь, бучанський район, ірпінська громада, гостомельське шосе

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій