четвер, 2 травня 2024 г.

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти російських держкомпаній

Уряд Великої Британії запровадив санкції  проти російських держкомпаній

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти осіб, пов'язаних із великими російськими компаніями. До санкційного списку потрапили компанії “Газпром”, "Росатом", "Ростех", “Аерофлот”, а також компанії, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки для збройних сил росії.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Британського Уряду.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Українці перевертають хід проти росії, але вони не можуть зробити це поодинці. Тому ми повинні зробити більше, щоб допомогти Україні перемогти. Сьогодні ми накладаємо санкції на еліти, які керують ключовими галузями промисловості Путіна, і зобов’язуємося заборонити експорт до Росії всіх товарів, які Росія використовує на полі бою”, – сказав міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як йдеться в повідомленні, Уряд Великої Британії запровадив санкції проти осіб, пов'язаних із великими російськими компаніями. Серед них 20 керівників  "Газпрому" та "Аерофлоту", включаючи голову "Газпрому" та колишнього прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова та двох чинних міністрів Росії. 

Також до санкційного списку потрапив Олексій Козак, син колишнього віце-прем'єра та соратника Путіна Дмитра Козака, Олексій Дюмін – колишній головний охоронець Путіна, який зіграв ключову роль в анексії Криму. 

“Дюмін брав активну участь у підтримці російських військових в Україні, включаючи запуск та підтримку школи підготовки безпілотників для російських військ”, – йдеться в повідомленні. 

Крім того, санкції наклали на Любов Кабаєву – мати колишньої російської гімнастки і депутата Держдуми Аліни Кабаєвої, яка нібито має близькі особисті стосунки з Путіним та Маттіас Варніг – близький друг Путіна, генеральний директор “Північного потоку-2”, а раніше член правління російських енергетичних компаній “Транснефть” і “Роснефть”.

Санкції також спрямовані на фізичних та юридичних осіб у центрі військово-промислового комплексу. Так в санкційний список потрапили 34 керівника пов’язані з двома найбільшими російськими оборонними компаніями “Ростех”, російським багатомільярдним державним оборонним конгломератом, і корпорацією “Алмаз-Антей”, державною російською компанією, що спеціалізується на виробництві ракет “земля-повітря” та вогнепальної зброї для літаків.

Також 6 російських організацій, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки для збройних сил Росії, в тому числі авіації та флоту

Крім того, санкції наклали на 5 іранських керівників вищої ланки в Qods Aviation Industry, компанії, що виробляє безпілотники, які використовуються в Україні. 

“У рамках сьогоднішнього пакету санкцій також потрапили чотири банки, включно з МТС. Це ще більше ізолює росію від міжнародної фінансової системи та допоможе Великобританії та партнерам запобігти обходу”, – зазначають в британському уряді. 

“Українці перевертають хід проти росії, але вони не можуть зробити це поодинці. Тому ми повинні зробити більше, щоб допомогти Україні перемогти. Сьогодні ми накладаємо санкції на еліти, які керують ключовими галузями промисловості Путіна, і зобов’язуємося заборонити експорт до Росії всіх товарів, які Росія використовує на полі бою”, – сказав міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі. 

Нагадаємо, в грудні 2022 року Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в польському місті Лодзь закликав Європейський союз (ЄС) включити до наступного санкційного пакету обмеження, які б зупинили російську ракетну промисловість.

Читайте: Глава МЗС України закликав ЄС накласти санкції на ракетну промисловість рф 

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, путін, санкції, газпром, велика британія, аерофлот, джеймс клеверлі

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій