середа, 17 квітня 2024 г.

“Укрбуд”: 100% оплата при покупке жилья - страховка от возможных ценовых колебаний

“Укрбуд”: 100% оплата при покупке жилья - страховка от возможных ценовых колебаний

Полную стоимость жилья в Украинской Государственной строительной корпорации “Укрбуд” оплачивает порядка 60% клиентов. Остальные 40% - используют для покупки квадратных метров кредитование и рассрочку.

Об этом KV стало известно из комментария директора департамента продаж “Укрбуда” Оксаны Голобородько изданию "Стройобзор".

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

В “Укрбуде” обращают внимание, что договор “денежного займа” предусматривает поэтапное повышение цен, связанное с постоянным ростом расходов застройщика в процессе строительства. Это налоговые отчисления и прочие обязательные платежи, падение гривны, повышение цен на энергоносители и стройматериалы и т.п.

“Поэтому если покупатель не потянет возможное повышение цены, разумнее собрать всю сумму и сразу внести 100% оплату, “застраховав” себя от дальнейших ценовых колебаний", - заявила Оксана Голобородько.

Читайте: Киевские квартиры по цене пригорода: миф или реальность?

В корпорации “Укрбуд”, по ее словам, вариантом рассрочки пользуется 35% клиентов.

“Минимальный взнос, который должен внести инвестор, заключая договор финансирования строительства, у нас составляет 25% от общей стоимости жилья. Остаток может выплачиваться в рассрочку вплоть до введения дома в эксплуатацию”, - уточнила Голобородько.

Читайте: Самые крупные застройщики Киева: кто и сколько возводит жилья в столице

В “Укрбуде”, который сотрудничает с ПАО “КБ “Глобус” по программе “Жилье в кредит”, предлагают кредитование в гривне под 18% годовых на первые три года. Но заем дается преимущественно молодым людям и людям средних лет, которые могут подтвердить стабильный доход и предоставить гарантии возможности погашения кредита.

Помимо этого, с августа 2016 года в “Укрбуде” действует программа “Жилье в кредит на выгодных для Вас условиях!”, с участием ООО “Касса народной помощи”.

“Это кредитование под 15% годовых в гривне. По условиям программы первый взнос составляет 50% стоимости приобретаемого жилья (оплата одним платежом). Остаток неоплаченных квадратных метров нужно оплатить по текущей стоимости после ввода дома в эксплуатацию, взяв кредит в “Кассе народной помощи” на период от 1 до 5 лет. При этом в период строительства можно выкупать по текущей стоимости любое количество квадратных метров, или внести всю сумму при введении дома в эксплуатацию”, - рассказала подробности Оксана Голобородько.

Читайте: “Укрбуд” стал лидером по комфортности жилья

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, укрбуд, жилье, покупка, рассрочка, кредитование

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.