понеділок, 20 травня 2024 г.

У КМДА заперечують звинувачення правоохоронців у справах проти освітян столиці

У КМДА заперечують звинувачення правоохоронців у справах проти освітян столиці

Київська міська державна адміністрація (КМДА) відреагувала на нещодавні обшуки у Шевченківській районній державній адміністрації (РДА). Раніше Шевченківська окружна прокуратура повідомила про підозру трьом посадовцям Шевченківської РДА за фактом завдання 1 млн гривень збитків на облаштуванні укриттів. В КМДА зазначають, що правоохоронні органи вкотре вчиняють тиск на освітян столиці, публічно звинувачуючи їх в нібито завданні шкоди державі, спираючись при цьому на неправдиві дані. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Правоохоронні органи вкотре вчиняють тиск на освітян столиці, публічно звинувачуючи їх в нібито завданні шкоди державі, спираючись при цьому на неправдиві дані. Столичні правоохоронці вже кілька десятків разів проводили обшуки та робили гучні заяви щодо карних справ проти освітян Києва. Але жодна справа не дійшла навіть до суду, бо не мала доказової бази. А звинувачення виявилися хибними. І за ці сфабриковані звинувачення жоден правоохоронець не тільки не поніс покарання, а й навіть не вибачився”, – повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Мондриївський зазначає, що цього разу цинізм працівників прокуратури перевершив всі їхні попередні “досягнення”. Нові справи відкрито на основі абсолютно маніпулятивних експертиз, де навіть цифри в таблицях так звані “експерти” не можуть за допомогою калькулятора точно перемножити. І на підставі такої “експертизи” прокуратура вривається в школи під час освітнього процесу, викликає на допити директорів закладів освіти та вимагає для посадових осіб районних управлінь освіти арешт або заставу в 1 000 000 гривень. 

“І це спроба заарештувати тих освітян, які з 24 лютого 2022 року не покидали своїх робочих місць, організували в своїх районах цілодобові укриття для киян, зробили в районах міста базу для функціонування гуманітарних штабів столиці, забезпечуючи сили оборони та найвразливіші верстви населення”, – сказав Мондриївський.

Він також наголосив, що зараз правоохоронці системно намагаються наносити удари по тих напрямах, які столичні заклади освіти втілювали позапланово, не маючи на це бюджету та в умовах дефіциту часу і обладнання.

“Говорити сьогодні про завищені ціни на генератори чи біотуалети для укриттів чи пунктів обігріву – це маніпуляція. В Києві було обладнано 404 укриття в школах і понад 500 пунктів обігріву в закладах освіти. Все те, що закупалось для цих закладів, мало поставлятись протягом кількох тижнів максимум. Враховуючи той факт, що в наявності даного обладнання майже не було в достатній кількості в країні, купувати доводилось те, що доставляли у найкоротший термін і за ціною, яку виставляли комерційні структури. І в ці умови нашу країну і місто поставили точно не працівники столичної освіти. A бюджет столиці та районів на початку року не міг передбачити такі витрати, тому більшість рішень приймались оперативно. Ті, хто намагається вчиняти тепер тиск на посадовців, які виконували завдання на рівні Держави, мають керуватись, у першу чергу, державницькою позицію і враховувати ті умови, в яких опинились і комунальні, і комерційні структури, розуміти, коли держструктурам дозволили для оперативних рішень спрощувати закупівлі в умовах воєнного стану”, – додав Мондриївський.

Він також зауважив, що освітяни столиці готові підтвердити документально правильність кожного свого кроку і налаштовані рішуче виступити єдиним фронтом проти свавілля правоохоронців.

Нагадаємо, Шевченківська окружна прокуратура повідомила про підозру трьом посадовцям Шевченківської РДА за фактом завдання 1 млн гривень збитків на облаштуванні укриттів.

Читайте: Правоохоронці підозрюють посадовців Шевченківської РДА у розтраті бюджетних коштів на ремонті укриттів

Фото: РБК-Україна

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, київська міська прокуратура, валентин мондриївський, бюджетні кошти, київська міська державна адміністрація, повідомлення про підозру, шевченківська рда, завдання збитків

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.