вівторок, 21 травня 2024 г.

У “Київтеплоенерго” прокоментували звинувачення правоохоронців у закупівлі насосного обладнання за завищеними цінами

У “Київтеплоенерго” прокоментували звинувачення правоохоронців у закупівлі насосного обладнання за завищеними цінами

У комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" спростовують звинувачення правоохоронців щодо посадової особи КП в порушенні законодавства про публічні закупівлі. У підприємстві наголосили, що закупівля насосного обладнання була здійснена за найнижчою ціною в Prozorro і втручання посадовців підприємства в цей процес технічно неможливе.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби комунального підприємства (КП) "Київтеплоенерго".

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“КП “Київтеплоенерго” у 2020 році проводило закупівлю критично важливого обладнання для роботи системи теплопостачання міста, зокрема, насосів, про які йдеться в документах Київської міської прокуратури”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КП “Київтеплоенерго” зазначили, що процедура проводилась у відповідності до Закону України “Про публічні закупівлі” серед трьох учасників, які виявили намір продати підприємству насосне обладнання. Проведення закупівель не передбачало обмеження кількості учасників. За встановленою законом процедурою редукціону (аукціону з пониженням ціни) в автоматичному режимі було визначено учасника з найнижчою ціною.

“Отже, участь посадових осіб комунального підприємства в обранні постачальника була неможливою через принципи роботи системи Prozorro. Відповідно до ст. 29 Закону України “Про публічні закупівлі” підприємство не могло обрати іншого продавця, окрім визначеного електронною системою Prozorro”, – зауважили в дописі пресслужби.

В інформації КП додали, що “Державна аудиторська служба України (ДАСУ), яка є єдиним уповноваженим органом для проведення перевірок закупівель, провела моніторинг (перевірку) здійснення підприємством зазначеної закупівлі. За результатами перевірки було підтверджено відповідність закупівлі законодавству та правомірність визначення продавця”.

“КП “Київтеплоенерго” вважає необґрунтованими звинувачення Київської міської прокуратури, адже всі процедури здійснення закупівель проведені відповідно до вимог чинного законодавства та перевірені державними аудиторами. Підприємство готове надати правоохоронним органам усю необхідну документацію, щоб вони могли переконатись у прозорості та законності проведених закупівель”, – резюмували у повідомленні пресслужби підприємства.

Читайте: Посадовця КП “Київтеплоенерго” підозрюють у закупівлі обладнання зі збитками у 700 тисяч гривень

Фото: КП “Київтеплоенерго”

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, тендер, закупівлі, спростування, глибинні насоси, кп “київтеплоенерго”

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.