четвер, 2 травня 2024 г.

У Києві вшанували пам’ять жертв торічної авіатрощі – міністра Монастирського та високопосадовців МВС (фото)

У Києві вшанували пам’ять жертв торічної авіатрощі – міністра Монастирського та високопосадовців МВС (фото)

У четвер, 18 січня, у Києві на Байковому кладовищі відбулася церемонія покладання квітів, де поховане керівництво та працівники Міністерства внутрішніх справ (МВС) України. Вони загинули внаслідок авіакатастрофи у Броварах 18 січня 2023 року. Також внаслідок падіння літака загинули жителі Броварів, серед них 5-річна Міланка. У листопаді 2023 року слідство оголосило причиною трагедії порушення правил безпеки польотів гелікоптера. У столиці збираються перейменувати одну з вулиць на честь загиблого міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби МВС України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Рік, як страшна авіатроща забрала життя 14 людей, 7 з яких були керівниками та працівниками Міністерства внутрішніх справ. Це непоправна втрата для близьких. Колосальна втрата для держави”, — висловив співчуття Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний також зробив заяву щодо роковин авіакатастрофи в Броварах.

“Минув рік від дня трагічної загибелі колишнього очільника МВС Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна, працівників відомства, екіпажу та цивільних осіб на місці катастрофи. Ми втратили професійних людей, відданих Україні. Денис та Євген із перших днів російського повномасштабного вторгнення продемонстрували сміливість, швидку реакцію та повне розуміння ситуації. Багато в чому саме завдяки їм ворогу не вдалося реалізувати своїх планів”, — зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі поліції Київської області нагадали, що внаслідок авіакатастрофи загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту ДВБ НПУ Михайло Павлушко, старший оперуповноважений ДВБ НПУ Андрій Маринченко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький. 

Також ця трагічна подія забрала життя чотирьох жителів Броварів, серед них одна дитина – 5-річна Міланка.

У пресслужбі зазначили, що на місці трагедії, біля дитячого садочка у Броварах, також відбулося вшанування пам'яті усіх загиблих хвилиною мовчання.

У грудні 2023 року закінчилося опитування щодо перейменування вулиці Сурикова в Солом'янському районі на честь міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який загинув 18 січня 2023 року внаслідок аварії вертольота. 

У голосуванні взяло участь 28 тис.805 осіб, з яких 66% підтримали таку ініціативу, а 34% виступили проти.

Крім того, дитячий садок, який був пошкоджений внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах 18 січня 2023 року, досі не відновили. Згідно з офіційною інформацією, ремонт будівлі мають закінчити в 4 кварталі поточного року.

Як інформувала KВ, 18 січня 2023 року у Броварах на Київщині біля території дитячого садка впав гвинтокрил після чого спалахнула пожежа. За інформацією Національної поліції на борту вертольоту знаходилося керівництво міністерства внутрішніх справ (МВС) – міністр МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. 

Читайте: Слідство назвало причиною авіакатастрофи з керівництвом МВС у Броварах порушення правил безпеки польотів (відео)

У жовтні 2023 року KВ писала, що в Броварах розпочинаються роботи з реконструкції за 162 млн гривень дитсадка “Джерельце”, на територію якого у січні 2023 року впав гелікоптер МВС. Після реконструкції кількість місць в дитсадку не збільшиться, однак в закладі заплановані певні “новації” як то облаштування ліфтів, додаткових входів та шляхів евакуації, а також двох окремих зал для музики та фізкультури. Відповідні роботи Департамент регіонального розвитку (ДРР) Київщини без конкурсу замовив у столичного ТОВ “БК “Мега Стайл”. Підрядник має як досвід робіт з відбудови, так і “неоднозначний бекграунд”, сплетений із підозр та кримінальних проваджень.

Читайте: Зруйнований під час трощі гвинтокрила міністра Монастирського дитсадок відремонтують за 162 млн гривень: Що відомо про проєкт і підрядника

Нагадаємо, у березні 2023 року народний депутат Галина Янченко передала Київській міській раді звернення 150 народних депутатів, щодо увіковічення пам’яті трагічно загиблого міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та перейменування на його честь однієї з вулиць Києва.

Читайте: Одну з вулиць Києва перейменують на честь Дениса Монастирського

Фото: МВС України 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, новини україни, новини київщини, новини київської області, мвс, денис монастирський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій