субота, 18 травня 2024 г.

У Києві викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам міськради ухилятися від військової служби

У Києві викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам міськради ухилятися від військової служби

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило керівника апарату Київської міської військової адміністрації (КМВА)  на сприянні столичним депутатам в ухиленні від несення військової служби. Підозрюваний “направляв” депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, посадовець сприяв оформленню липового “відрядження” трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. 

“Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини”, – зазначили в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону посадовцю КМВА повідомлено про підозру у сприянні депутатам Київської міськради в ухиленні від несення військової служби (ч. 4 ст. 409 КК України).

За інформацією правозахисника та ветерана Олега Симороза, підозру від ДБР у справі по ухиленню від служби депутатів Київради отримав керівник Апарату КМДА Дмитро Загуменний.  "Мої джерела підтверджують, що Загуменний проходить підозрюваним у справі щодо ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Мова про депутатів Київради Олега Левченка, Ігоря Хацевича від партії “Європейська Солідарність” та помічника останнього Олексія Шпака", – повідомив Симороз. Він додав, що третій ухилянт – це Михайло Терентьєв, “одіозний голова земельної комісії Київради від партії “УДАР Віталія Кличка”, директор КП “ІНЖЕНЕРНИЙ ЦЕНТР”. Цей чорт отримував зарплату і як директор і як військовослужбовець”.

За словами Симороза, він дізнався і про “місце служби” депутатів. "...це в/ч А7375 – 206 ОбТрО, який раніше розміщувався в штаб-квартирі партії “Європейська Солідарність”, але там змінилося керівництво батальйону, яке перестало бути лояльним до даної політичної сили та депутатів в батальйоні. Але військовослужбовцям звільнитись з військової служби неможливо. Тому ці “герої” пішли шляхом “відрядження” до Київської міської військової адміністрації (КМВА)", – зауважив ветеран.

Зазначимо, Дмитро Загуменний очолює апарат КМДА з 8 жовтня 2018 року. Діяльність цього структурного підрозділу столичної мерії протягом останніх років контролює перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Нагадаємо, у серпні 2023 року було повідомлено про підозру трьом депутатам Київської міської ради та помічнику депутата Київради в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). 

Читайте: Депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби, – Офіс генпрокурора

Як інформувала KВ, депутатка Київради Ксенія Семенова тоді повідомила, що одним з ухилянтів є голова земельної комісії столичної міськради Михайло Терентьєв. За інформацією від власних джерел KВ, підозри також отримали депутати Київради Ігор Хацевич та Олег Левченко.

Читайте: Одним з депутатів-ухилянтів виявився голова земельної комісії Київради Михайло Терентьєв

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, воєнний стан, київрада, підозра, кмва, ДБР, депутати, ухилянти, посадовець, михайло терентьєв, олег левченко, ігор хацевич, ухилення від військової служби

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій