середа, 1 травня 2024 г.

У Гатному планують спроєктувати Національне військове кладовище за 40 млн гривень до кінця травня 2024 року

У Гатному планують спроєктувати Національне військове кладовище за 40 млн гривень до кінця травня 2024 року

Державна установа “Національне військове меморіальне кладовище” (НВМК) Міністерства у справах ветеранів України 29 січня за результатами тендеру уклала угоду з ПП “Терра Інжиніринг” на проєктні роботи вартістю 40,38 млн гривень. Згідно договору, проєктні роботи стадій “Проєкт” і “Робоча документація” першої черги будівництва НВМК мають бути виконані до кінця травня 2024 року.

Про це, як передає KВ, йдеться у розслідуванні “Наші гроші” з посиланням на оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що до 30 травня мають виконати проектні роботи стадій “Проект” і “Робоча документація” першої черги будівництва Національного військового меморіального кладовища в межах Гатненської територіальної громади Фастівського району Київської області та пройти експертизу. Мова про ділянку площею 267 га (кадастрові №3222481200:05:002:0457 та №3222481200:05:002:0458). 

Перша черга включає перший-другий пускові комплекси:

  • стела в’їзного знаку №1, колумбарна стіна №1, сектори поховань, зупинка громадського транспорту, відкрита автостоянка №2, стоянка для автобусів, ангар, артезіанські свердловини №1 та №3, насосні станції №1 та №3, резервуар запасу води №1, котельня, трансформаторні підстанції №1 та №2, громадський туалет №1, локальні очисні споруди №2-4, газорегуляторний пункт №1, під’їзна дорога №1, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа;

  • адміністративна будівля, каплиця, будинок трауру №1, господарська будівля, будівля пункту охорони, крамниця ритуальних атрибутів, центральна площа, центральний монумент, колумбарна стіна №2, сектори поховань, відкрита автостоянка №1, артезіанські свердловини №2 та №4, насосні станції №2 та №4, локальні очисні споруди №1 і №6, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа.

Кошторисна вартість будівництва першої черги складає 1,54 млрд гривень, у тому числі першого пускового комплексу – 655,82 млн гривень і другого пускового комплексу – 887,87 млн гривень. Що до тривалості будівництва першої черги, то вона складає 2,5 року: рік і 1,5 року відповідно.

Очікувана вартість закупівлі складала 40,54 млн гривень. Під час аукціону найнижчу ціну 36,98 млн гривень запропонувало ТОВ “Терра Проджект”. 

“Однак тендерна документація передбачала обов’язковий огляд об’єкта для визначання специфіки проєктування і поточних умов, який мав бути підписаний представниками учасника і замовника. Фірма подала акт без підпису представників замовника, тому її відхилили. У вимогах до замовника “Терра Проджект” заявила, що їй не вдалося зв’язатися із ним через некоректні контактні номери, тому вона оглянула об’єкт без його присутності. Замовник назвав вигаданим те, що фірма не могла з ним зв’язатися, бо більше ніхто не скаржився на недіючі номери, а інші учасники подали акти з підписами представників обох сторін. Також фірма поскаржилась в АМКУ, проте комісія не задовольнила скаргу, адже вимога тендерної документації не була виконана”, – йдеться у розслідуванні “Наші гроші”.

Таким чином, переможцем став наступний учасник “Терра Інжиніринг” із ціною 40,38 млн гривень. Дорожчим конкурентом було ТОВ Науково-виробничий центр “Дорбудтехнологія”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, державна установа “Національне військове меморіальне кладовище” 26 березня без торгів уклала угоду з ТОВ “Автоспецюг” про роботи на підготовчий період вартістю 1,42 млн гривень.

“Цьогоріч повинні виконати підготовчі роботи до будівництва Національного військового меморіального кладовища в межах Гатненської територіальної громади Фастівського району Київської області. Закупівлю провели без використання електронної системи, бо її вартість не перевищує порогу в 1,50 млн грн для робіт, після якого замовник зобов’язаний проводити відкриті торги. Договір не оприлюднили, тому подробиці підряду невідомі. Відомий лише код CPV “Руйнування та знесення будівель і земляні роботи”, за яким провели закупівлю”, – пишуть “Наші гроші”.

Як раніше інформувала KВ, 27 березня в ефірі національного телемарафону виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі (НВМК) можуть розпочатися вже наприкінці літа – на початку осені 2024 року. 

Читайте: Перші поховання на військовому кладовищі на Київщині можуть відбутися вже цього року, – в.о. міністра у справах ветеранів

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини київщини, новини київської області, тендер, prozorro, тендери, гатне, нвмк, проєктування, національний військово меморіальне кладовище

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій