п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Суд не позволил арестовать директора фирмы, подозреваемого в присвоении бюджетных средств на ремонте школы в Киеве

Суд не позволил арестовать директора фирмы, подозреваемого в присвоении бюджетных средств на ремонте школы в Киеве

Суд отказался взять под стражу директора ООО "Билтек Буд" Валентина Шейко, которого правоохранители подозревают в присвоении 895 тыс. гривен во время ремонта киевской школы.

Об этом KV стало известно из сообщения портала "Наші гроші", в котором ссылаются на постановление Святошинского районного суда Киева от 2 декабря.

С соответствующим ходатайством в суд обратился следователь следственного отдела Святошинского УП ГУ Нацполиции в Киеве, который расследует уголовное производство № 42015100080000024 от 03.03.2015.

Следствие установило, что в 2014 году управление образования Святошинской райгосадминистрации (РГА) в Киеве заключило договор с директором "Билтек Буд" по капитальному ремонту фасада школы № 297 по ул. Жолудева за 1,19 млн гривен. В дальнейшем руководитель фирмы, который знал, что ремонт не выполнен в полном объеме, утвердил акты выполненных работ на общую сумму 1,14 млн гривен, после чего Святошинская РГА перечислила предприятию всю сумму.

По данным следствия, директор ООО "Билтек Буд" присвоил 895 тыс. гривен государственных средств. В этом году руководитель фирмы был задержан и доставлен в суд.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Рассматривая ходатайство следователей, суд установил, что решение Святошинского райсуда Киева о предоставлении разрешения на задержание Шейко, которое было принято в октябре, не могло вообще рассматриваться судом и быть принятым, поскольку директор фирмы в то время не получил статус подозреваемого.

По мнению суда, руководитель предприятия стал подозреваемым лишь 1 декабря, т.е. за день до рассмотрения ходатайства о его заключении под стражу. А это означает, что объявление Шейко в розыск, обращения следователей с ходатайствами о разрешении на его задержание и взятие под стражу были незаконными.

Суд также решил, что следователи не предоставили никаких обоснованных доказательств подозрения руководителя фирмы в совершении преступления. В частности, не доказано пребывание Шейко в должности директора ООО "Билтек Буд", заключение договоров между фирмой и Святошинской РГА, а также получение средств, которые были присвоены. Кроме того, суд не получил доказательств относительно рисков пребывания директора ООО "Билтек Буд" на свободе. В результате суд отказался заключать Шейко под стражу.

Директором и владельцем фирмы "Билтек Буд" Валентин Шейко является с момента основания в 2013 году и до сих пор. Вместе с тем компанию связывали с окружением Виктора Жеребнюка, нардепа 7-го созыва, бывшего председателя Деснянской РГА Киева.

Выигрывать тендеры фирма начала с декабря 2013 года и с тех пор с ней заключили договора на сумму 58,81 млн гривен. "Билтек Буд" регулярно получал подряды на ремонт детсадов и школ в Киеве.

Суд уже признавал недействительным договор управления образования Деснянской райгосадминистрации Киева и ООО "Билтек Буд" по капитальному ремонту детского сада № 795 на пр. Маяковского, 52-А. стоимостью 4,37 млн гривен.

Ранее прокурорская проверка выявила признаки фиктивности "Билтек Буд" и ряд нарушений при проведении одного из выигранных фирмой строительных тендеров. Прокуратура Деснянского района Киева расследует совершение служащими Деснянской РГА и ООО "Билтек Буд" покушения на растрату бюджетных средств в особо крупных размерах. Речь идет о тендерах по ремонту детсадов, которые выиграл "Билтек Буд", а его единственным конкурентом было ООО "БМК-15", которое связано с Шейко.

Читайте: На Киевщине будут судить директора предприятия за растрату 200 тыс. гривен бюджетных средств

КиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новости киева, суд, растрата, присвоение, ремонт школы, білтек буд, шейко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.