субота, 4 травня 2024 г.

Суд обрав запобіжні заходи посадовцям ДСНС, яких підозрюють у справі загибелі цивільних та керівництва МВС в авіакатастрофі у Броварах

Суд обрав запобіжні заходи посадовцям ДСНС, яких підозрюють у справі загибелі цивільних та керівництва МВС в авіакатастрофі у Броварах

У п'ятницю, 4 серпня, Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід деяким посадовцям Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у справі про падіння гелікоптера біля території дитячого садка у Броварах у січні 2023 року, внаслідок чого загинули чотири жінки, малолітня дитина та керівництво Міністерства внутрішніх справ України (МВС). Два місяці тримання під вартою без права застави суд призначив чотирьом фігурантам, а начальнику служби безпеки польотів суд призначив цілодобове перебування під домашнім арештом.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Напередодні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом посадовцям ДСНС України, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво МВС та супроводжуючі особи.

Читайте: У справі загибелі керівництва МВС в авіакатастрофі у Броварах оголошено про підозру посадовцям ДСНС

Зокрема, підозри отримали начальник Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України, в.о. командира частини, заступник командира з льотної підготовки, командир авіаційної ескадрильї та начальник служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

У пресслужбі ДБР зазначається, що начальнику служби безпеки польотів суд призначив цілодобове перебування під домашнім арештом.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляють у виданні "Суспільне", начальник Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Іван Коробка у коментарі журналістам сказав, що з рішенням судді не погоджується і оскаржуватиме його. За його словами, всі його посадові дії і рішення під час виконання польоту гелікоптера з керівництвом МВС на борту відбувалися згідно з "керівними документами", а рівень екіпажу дозволяв перевозити керівний склад.

Читайте: У справі про загибель керівництва МВС суд взяв під варту начальника управління ДСНС

"Мене звинувачують у безпідставному прийнятті рішень на виконання польоту, внаслідок якого сталася катастрофа. Я з цим не згоден. Екіпаж був допущений до виконання польотів в складних метеорологічних умовах, він був допущений до перевезення керівного складу. Немає нельотної погоди, є умови, за яких екіпаж повинен виконувати польоти. Погода була льотна", — сказав Іван Коробка.

У повідомленні зазначається, що його адвокати можуть подати апеляцію після 1 вересня.

Виконувач обов'язків командира частини Володимир Леонов та його адвокат відмовилися коментувати рішення суду.

Також, Печерський райсуд обрав два місяці під вартою без права на заставу як запобіжний захід для посадовця ДСНС Андрія Дворника. 

"Його підозрюють у порушенні правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей", – йдеться в повідомленні.

Крім того, такий запобіжний захід обрали і для посадовця ДСНС Олега Іванова.

"У коментарі журналістам він сказав, що з рішенням не згоден і подаватиме апеляцію. А на запитання чому не скасували політ, відповів: "– Це не мій рівень. – А хто мав ухвалювати такі рішення? – Міністр", – розповіли у "Суспільному".

Нагадаємо, 18 січня 2023 року у Броварах на Київщині біля території дитячого садка впав гелікоптер, після чого спалахнула пожежа. На місці авіакатастрофи було виявлено 14 загиблих, з них одна дитина. Постраждало 25 осіб, з них 11 дітей.

За інформацією МВС на борту перебувало 10 осіб: троє членів екіпажу, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступник керівника патронатної служби Тетяна Шутяк, двоє охоронців міністра – Михайло Павлушко та Андрій Маринченко, а також фотограф Микола Анацький. Серед членів екіпажу – Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов. Всі вони загинули. 

Читайте: Авіакатастрофа у Броварах: стало відомо про ще одну жертву на борту гелікоптера, опитано понад 2 тисячі свідків

Фото: Подробиці 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, новини київщини, напад росії на україну, суд, агресія росії проти україни, дснс, діти, загиблі, бровари, постраждалі, мвс, дитячий садок, вертоліт, падіння, гелікоптер, авіакатастрофа, тримання під вартою

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій