вівторок, 20 серпня 2024 г.

Столичные власти хотят отдать “Киевэнерго” горячую воду

КГГА намерена посредством принятия решения Киевсоветом приблизить акционерную энергопоставляющую компанию “Киевэнерго” к принятию решения о том, что она должна стать исполнителем услуг по предоставлению киевлянам горячей воды. Об этом на заседании круглого стола “Сколько стоит вода?” заявил первый заместитель председателя Киевской городской государственной администрации Александр Мазурчак, передает РБК-Украина.

“Действительно, по нашему принятому решению был предписан такой пункт: КГГА определить исполнителя по горячей воде, и я без какого-либо опасения его подписал, хотя понимаю, что нам надо будет этот вопрос решить, при чем он уже годами не решается. Мы планируем решить его 31-го числа (марта) на сессии городского совета. Мы подготовили проект решения, и мы устанавливаем норму, что исполнителем (услуг) по горячей воде является балансодержатель центрального теплового пункту (ЦТП). У кого находится на балансе оборудование, тот и является исполнителем этой услуги. Он является производителем по факту, он и является исполнителем, и поэтому мы пропишем этот вопрос, и “Киевэнерго” должно стать исполнителем этой услуги”, - сказал Мазурчак.

Он также подчеркнул, что “конечно, если “Киевэнерго” не хочет, и заставить его мы не можем, ... мы заберем эти средства, о которых говорил Василий Иванович (Яструбинский - начальник главного управления КГГА по вопросам ценовой политики), на обслуживание ЦТП, и на то расстояние от ЦТП до дома, которое мы вставляем в тариф, мы их заберем на отдельный спецсчет и с этого спецсчета мы будем эти деньги давать тому, кто будет по факту выполнять работы по обслуживаю ЦТП... по акту выполненных работ, при контроле за качеством этих работ и так далее”. “Эти деньги могут пойти водоканалу, могут пойти ЖЕКу, могут пойти другой организации. Я думаю, что это подстегнет “Киевэнерго” уже в конце концов заняться тем вопросом, который они должны давно делать”, - подчеркнул Мазурчак.

По словам Мазурчака, в КГГА надеются, чтобы “в этом году... “Киевводоканал” и “Киевэнерго” уже стали исполнителями услуг и по горячей воде, и по теплу, и по холодной воде, хотя бы первый этап - для ОСМД”. “Если бы мы решили вопрос для ОСМД, это не так много - это всего 560 домов, по желанию ОСМД... и заключить договор между организацией, которая предоставляет эти услуги и непосредственно жителями, это дало бы возможность выйти на режим экономии, на уровень взаимной ответственности между тем, кто производит эту услугу и тем, кто ее потребляет”, - заявил первый заместитель председателя КГГА.

Теги: Новости

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.