неділя, 19 травня 2024 г.

Стартував проєкт підтримки захисників Маріуполя “Серце Азовсталі”

Стартував проєкт підтримки захисників Маріуполя “Серце Азовсталі”

Вчора, 16 лютого, розпочав роботу проєкт “Серце Азовсталі”, спрямований на системну допомогу захисникам Маріуполя та членам родин загиблих, полонених і безвісті зниклих оборонців сталевої фортеці України, які перебували в заблокованому місті в лютому-травні 2022 року. Рінат Ахметов виділив на проєкт 1 млрд гривень. 

Про це KВ стало відомо під час презентації проєкту “Серце Азовсталі” 16 лютого в Музеї Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Серце Азовсталь” є частиною мілітарного проєкту “Сталевий фронт”. Вчора, 16 лютого, розпочався прийом запитів на підтримку на сторінці сайту “Сталевий фронт” у розділі “Серце Азовсталі”, також можна надіслати листа на електрону скриньку [email protected], або за номером телефону +38 (068) 083 88 00 та у месседжерах.

Проєкт здійснюється за організаційної підтримки Групи Метінвест, яка є власником металургійного комбінату “Азовсталь” та ММКІ. Слідкувати за проєктом, його програмами, новинами, кейсами можна на його Facebook-сторінці.

Керівником проєкту “Серце Азовсталі” стала депутат Маріупольської міської ради Ксенія Сухова.

Ксенія Сухова, фото: Glavcom

“За кожним напрямом формуються гнучкі програми, які адаптуватимуться до потреб нашого контингенту. Нас консультуватимуть експерти у кожній суміжній галузі, але головні експерти для нас – оборонці Маріуполя, які точно знають, що важливо, а що ні для побратимів та родин тих, хто ціною власної волі і життя виборював  свободу України”, – сказала Ксенія Сухова.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами авторів проєкту, місія “Серця Азовсталі” – повага та підтримка для кожного захисника Маріуполя. Головні принципи роботи проєкту:

  • повага до гідності воїнів сьогодні і в майбутньому;

  • програмна робота завжди  в координації з контингентом;

  • залучення світового досвіду підтримки військових після служби;

  • співпраця з провідними українськими експертами та організаціями в кожному програмному напрямі;

  • створення практик і проєктів із відкритим кодом.

Ключові програмні напрями “Серця Азовсталі”, які визначені за результатами консультацій із військовими:

  • здоров’я: лікування, реабілітація та протезування військових;

  • робота: допомога в адаптації  до цивільного життя після служби;

  • родини: допомога родинам загиблих, полонених і безвісті зниклих оборонців героїчного міста;

  • юридичний супровід та правозахист;

  • психологічна підтримка та різнобічна допомога хлопцям і дівчатам, що повертаються з полону.

За узгодженням з військовими, створено координаційну раду проєкту “Серце Азовсталі”, яка почне повноцінно працювати наприкінці березня ц.р. До кооринаціної ради увійдуть представники військових підрозділів, які тримали оборону Маріуполя навесні 2022 року. Завданнями координаційної ради будуть верифікація (підтвердження) воїнів, які звернулися по допомогу та обговорення головних програмних напрямів підтримки.

Військові в робочому порядку вже чітко окреслили ті сфери діяльності, які мають бути в першому пріоритеті “Серця Азовсталі”. Але в майбутньому саме координаційна рада буде головним майданчиком для обговорення програмних запитів та пріоритетів контингенту.

“Ключовий момент – в тому, щоб була адресна допомога сім’ям загиблих Героїв в Маріуполі, адже багато хто ще перебувають в полоні, вважаються зниклими безвісті. Треба зробити так, щоб ми максимальній кількості родин наших загиблих Героїв надали допомогу і турботу, а це дуже кропітка та складна робота”, – прокоментував захисник Маріуполя, начальник служби оперативної підготовки Східного територіального управління НГУ, полковник Сергій Совінський.

Сергій Совінський, фото: Glavcom

“Коли хлопці виходять з полону фахівці намагаються допомогти, але не всі хлопці йдуть на контакт. Їм важко, особливо тим, хто з ампутацією. Вони отримали протези, найчастіше через волонтерів, які витягають хлопців. Так, їх відправляють за кордон, оперують, лікують, вони повертаються додому і за них забувають. Вони не можуть себе знайти у соціумі”, – каже захисник Маріуполя, заступник командира з бойової підготовки 2 батальйону 36 окремої бригади морської піхоти? капітан Олександр Чоловський.

Сергій Чоловський, фото: Glavcom

Директорка зі зв’язків з громадськістю SCM Наталія Ємченко також зазначила, щл подвиг захисників Маріуполя, які 86 днів тримали оборону міста від російської навали, є світовою легендою та символом Української незламності.

“Тоді оборонців об’єднав завод “Азовсталь”, сталева фортеця України – із надійними укриттями, запасами їжі та води на багато тижнів, запасами медикаментів та палива. У кожного захисника Маріуполя є право на гідну підтримку сьогодні і гідне майбутнє завтра. Саме тому Рінат Ахметов доручив створити  “Серце Азовсталі”, як дієву систему  підтримки воїнів  із повагою до подвигу героїв та їхньої гідності”, – наголосила Наталія Ємченко.

Наталія Ємченко, фото: Glavcom

Нагадаємо, 16 січня ц.р. Рінат Ахметов заявив, що виділяє 1 млрд гривень на реалізацію нового “Серце Азовсталі”. Ці кошти – частина доходів, отриманих  від трансферу футболіста ФК “Шахтар” Михайла Мудріка у лондонський “Челсі”.

“Їхній подвиг не має аналогів у сучасній історії. Саме завдяки їм, їхній жертовності та мужності у стримуванні ворога в перші місяці війни всі ми сьогодні відчуваємо неминучість перемоги України”, – підкреслив Рінат Ахметов.

Проєкт “Сталевий фронт Ріната Ахметова” – ініціатива, яка об’єднала усю мілітарну допомогу бізнесів SCM для ЗСУ, ГУР, медиків та працівників критичної інфраструктури. Загальна сума мілітарної та гуманітарної допомоги компаній наразі сягнула 4,5 млрд грн (без урахування 1 млрд грн, який буде цільовим чином спрямовано саме на “Серце Азовсталі”). 

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, новини україни, війна росії проти україни, рінат ахметов, метінвест, серце азовсталі, сталевий фронт, новини донеччини

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій