неділя, 26 травня 2024 г.

“Слуги народу” Київщини під час повномасштабної війни з росією пересіли на нові авто, записані на їхніх родичів (відео)

“Слуги народу” Київщини під час повномасштабної війни з росією пересіли на нові авто, записані на їхніх родичів (відео)

Перший заступник голови парламентської фракції “Слуги народу” й голова Київської обласної партійної організації Андрій Мотовиловець (на фото ліворуч) під час повномасштабної війни з росією пересів на Audi Q7 вартістю від 80 тис. доларів. Народна депутатка від “Слуги народа” по 96 округу (Буча, Славутич, Бородянка, Вишгород) Ольга Василевська-Смаглюк (на фото ліворуч) також під час повномасштабної війни пересіла на Jaguar, вартість якого на вторинному ринку стартує від 50 тис. доларів. Обидва депутати стверджують, що це автівки їхніх братів. 

Про це KВ стало відомо з сюжету Bihus.Info.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Перший заступник  голови парламентської фракції “Слуги народу” й голова Київської обласної партійної організації Андрій Мотовиловець запевнив журналістів, що Audi Q7, на якому їздить нардеп, належить його брату. В сюжеті відзначається, що цей автомобіль оформлено в травні 2022 року, а його вартість стартує від 80 тис. доларів.

Народна депутатка від “Слуги народа” по 96 округу (Буча, Славутич, Бородянка, Вишгород) Ольга Василевська-Смаглюк після початку повномасштабної війни росії проти України пересіла на електрокар Jaguar 2018 року, ціна на який на вторинному ринку починається від 50 тис. доларів. За словами Василевської-Смаглюк, це авто її брата, яке придбане в 2021 році.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Ще одна знакова фігура Верховної Ради – народний депутат від “ОПЗЖ”, секретар комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Ісаєнко їздить на Mercedes-Maybach. Зараз Ісаєнко є членом депутатської групи “Відновлення України”, створеної на уламках фракції “ОПЗЖ” і до складу якої, зокрема, увійшов скандально відомий київський забудовник Вадим Столар. Зазначимо, Дмитро Ісаєнко також є віце-президентом Конфедерації будівельників України й фактичним власником будівельного бізнесу під брендом “Perfect Group”.

Зазначимо, зараз неможливо перевірити статки народних депутатів, бо відповідний реєстр закритий – через заходи безпеки під час повномасштабної війни росії проти України. Втім, за чисельними чутками, статки парламентарів, які до отримання мандату не мали бізнесу, базуються на “зарплатах в конвертах”.

За даними “Дзеркала тижня”, детективи НАБУ накопичили чималу доказову базу щодо “зарплат у конвертах” депутатів монобільшості. “Детективи НАБУ вже розібралися в структурі взаємодії всередині парламенту. І навіть переконалися в тому, що “конвертоване держприймання” працює так ретельно, що окремі “слуги народу” під кінець місяця йдуть у мінус. Їх активно штрафують, і базова ставка 20 тис. доларів депутатської програми лояльності “20/30/50” (тис. доларів на місця, – KВ) тане, як шагренева шкіра. Якщо раптом отримувач не виявляє потрібних якостей — не з’являється в залі, не бере участі в засіданнях комітету чи взагалі не голосує – борг переходить на наступний місяць”, – пише автор статті Інна Ведернікова.

Наразі, як кажуть джерела KВ, ці "зарплати в конвертах" взагалі припинились. “Немає відкатів з “Великого будівництва”, Ахметов більше нічого не дає на “Слуг”, інші донори теж нічого не дають. То ж з лютого депутати монобільшості жодних доплат не отримують”, – сказав KВ на правах анонімності народний депутат.

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, новини україни, війна росії проти україни, опзж, слуга народу, дмитро ісаєнко, вадим столар, Ольга Василевська-Смаглюк, верховна рада україни, андрій мотовиловець, зарплати в конвертах

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій