субота, 27 квітня 2024 г.

Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують

Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують

Головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Олександр Сирський наголосив, що наразі немає потреби в мобілізації 500 тисяч резервістів. Вже запущено процес ротації військових частин на лінії фронту, що забезпечить відпочинок і відновлення військовослужбовців.

Про це KВ стало відомо з інтерв'ю Головнокомандувача ЗСУ інтернет-виданню “Укрінформ”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Після перегляду наших внутрішніх ресурсів і уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра (500 тис. осіб) була суттєво зменшена. Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, а й про добровольців", – сказав Олександр Сирський.

За його словами, наразі триває перегляд чисельності певних частин, які не беруть участі в бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності. Сирський зазначив, що "це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх у бойові частини".

Головнокомандувач нагадав, що на сьогодні вже запущено процес ротації військових частин на лінії фронту, що дає змогу забезпечити відпочинок і відновлення військовослужбовців.

"Для забезпечення цього процесу нам потрібні люди. Саме тому хотів би, щоб кожен чоловік призовного віку в Україні усвідомлював: від його волі та дій залежить, щоб Україна вистояла", – наголосив він.

Крім того, оцінюючи, наскільки реальною є зараз загроза наступу росіян на Харків, Сирський підкреслив, що "ми не можемо ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, тому вживаємо всіх заходів для адекватного реагування на таку ймовірність".

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас він зазначив, що поточна обстановка на певних напрямках є напруженою, російські окупанти далі нарощують зусилля і мають чисельну перевагу в особовому складі. Крім того, за словами Сирського, досвід минулих місяців і тижнів свідчить, що ворог значно наростив активність авіації, застосовує керовані авіабомби, веде щільний артилерійський і мінометний вогонь.

"Ще кілька днів тому перевага ворога щодо випущених боєприпасів становила співвідношення близько 6:1", – сказав він.

Сирський також зауважив, що противник щодоби зазнає значних втрат і продовжує наступальні дії на широкому фронті, "намагається будь-якою ціною вийти на межі Донецької та Луганської областей, потіснити нас на лівому березі Дніпра в Запорізькій області".

"На певних ділянках фронту нам вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, і це відразу позначилося на обстановці в цілому. Наші артилеристи використовують високоточні боєприпаси для ураження скупчень противника навіть за десятки кілометрів від лінії фронту", – сказав він.

Як інформувала KВ, військові запропонували мобілізувати додатково 450-500 тис. людей. Це повідомив президент України Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції 2023 року. Зеленський сказав, що це коштуватиме 500 мільярдів гривень.

У лютому 2024 року Президент України звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України. 

Крім того, у комітеті Верховної Ради (ВР) з питань національної безпеки, оборони та розвідки триває зведення правок, що надійшли від народних депутатів до законопроекту щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Після того, як комітет зведе єдину таблицю правок, законопроект розпочнуть розглядати в другому читанні у сесійній залі.

Читайте: До урядового законопроекту про мобілізацію подано більше 4 тис. правок

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, напад росії на україну, агресія росії проти україни, зсу, військові, мобілізація, головнокомандувач, олександр сирський

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій