вівторок, 7 травня 2024 г.

Секретаріат Київради отримав нове положення та приріс штатними одиницями

Секретаріат Київради отримав нове положення та приріс штатними одиницями

Київрада реорганізувала та розширила структуру свого секретаріату. Штат цього органу збільшили із 246 до 284 осіб. Крім цього, значно розширився і функціонал низки управлінь та відділів секретаріату. Зокрема, з’явиться підрозділ, який опікуватиметься самоорганізацією населення та підрозділ, який відповідатиме за роботу із інформацією з обмеженим доступом. 

Як стало відомо KВ, на своєму засіданні 13 липня Київрада затвердила рішення “Про внесення змін до деяких рішень Київської міської ради щодо організації роботи секретаріату Київської міської ради”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Відповідний проєкт рішення було внесено на порядок денний засідання міськради, як невідкладний. Необхідність реорганізації структури секретаріату обґрунтовували необхідністю підвищення рівня ефективного його функціонування.

Зокрема, депкорпус затвердив у новій редакції зміни до структури Секретаріату Київради, чисельність якої зросла із 246 до 284 осіб. 

Варто додати, що у червні Київрада затвердила уточнений перелік постійних комісій міськради, в зв'язку з чим, зокрема, структура Секретаріату і змінювалась. 

Більш того, в Секретаріаті Київради розширився функціонал Управління правового забезпечення діяльності. Так, відділ правової експертизи актів стосуватиметься не лише міськради, а й голови цього органу – Київського міського голови. Також додався відділ із опрацювання рішень міськради та методичної роботи і відділ з питань діяльності органів самоорганізації населення.

При цьому, відділ із захисту інтересів тергромади міста Києва у судах переформатували в Управління із двома відділами: представництва Київміськради у судах та захисту прав та інтересів тергромади міста у кримінальних провадженнях. А Відділ по роботі з персоналом – в Управління з питань персоналу з відділами кадрового обліку та нагород  із питань служби в органах місцевого самоврядування. 

Крім того, в структуру Секретаріату Київради додали низку секторів – по роботі з відкритими даними; організації особистого прийому громадян; забезпечення діяльності Молодіжної ради при міськраді тощо. Сектор опрацювання судової кореспонденції працюватиме відтепер як відділ, а Сектор з питань регуляторної політики зі структури Секретаріату було виключено. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також зміни були внесені і до Регламенту Київради в частині ст.31 “Розгляд проектів рішень управлінням правового забезпечення діяльності Київради”, яка тепер переформотована в “Правову експертизу проектів рішень Київради” з доповненнями. А також – ст. 42 щодо оформлення рішень ради, ст. 50 щодо порядку усунення суперечностей і неточностей у прийнятому рішенні та додавши ст.52 із розгляду Київрадою та її органами питань, що містять інформацію з обмеженим доступом.

Втратили чинність і деякі пункти рішення “Про Уповноваженого Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю” та було скасовано рішення про створення тимчасової структури секретаріату міськради на період воєнного стану.

Нагадаємо, що мешканці Києва висловлюють обурення щодо системних закупівель низки товарів та послуг, доцільність яких під час війни є досить сумнівною. Тому 13 липня публічні закупівлі, які фінансуються з бюджету міста Києва, столичні депутати вирішили зробити об'єктом додаткового контролю – створили тимчасову контрольну комісію Київради. 

Читайте: Депутат Васильчук звинуватив бюджетну комісію Київради в ігноруванні поправок до програми соц-економ розвитку міста

Фото: КМДА

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини києва, новини україни, КМДА, КМДА, київрада, Віталій Кличко, звернення, пленарне засідання, регламент, регламент, штаб, структура, зміни, секретаріат, положення, нова редакція

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій