субота, 27 квітня 2024 г.

СБУ знайшла у нардепа Шуфрича заборонену російську символіку та нагороди

СБУ знайшла у нардепа Шуфрича  заборонену російську символіку та нагороди

Зранку у п'ятницю, 15 вересня, Служба безпеки України (СБУ) проводила обшуки в маєтку в Козині (Київська обл.) народного депутата України від забороненої проросійської “Опозиційної платформи – За життя” ("ОПЗЖ") Нестора Шуфрича. Він є фігурантом справи щодо російськоі шпигунської мережі, створеної співробітником фсб рф та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем. В ході обшуків працівники СБУ знайшли заборонені колорадські стрічки, російські медалі, ордени і кітеля.

Про це, як передає KВ, повідомили у виданні "Суспільне Новини", посилаючись на джерела в СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Виявляється, Нестор не тільки регулярно отримував по голові в парламентських бійках, але й тісно працював із фсбшником і екснардепом Володимиром Сівковичем. Тим самим, який з московського офісу координував роботу російської агентури в Україні", — пише "Суспільне".

Як зазначається, за висновками слідства, Шуфрич, ймовірно, за завданням Сівковича, виступав на телеканалах України та росії з метою розповсюдження ворожої пропаганди та просування антиукраїнської політики. Його підозрюють у державній зраді.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Видання "Українська правда" зазначило, що при обшуку в нардепа Шуфрича СБУ знайшла заборонену російську символіку та нагороди, а саме колорадські стрічки, медалі, двоголових орлів, ордени і кітеля.

"Виявляється, що товариш Шуфрич є не тільки у фан-клубі мармурових сходин і золотих люстр, але ще поважним "Полководцем Победы" та "Ветераном Вооруженных сил РФ", — йдеться у "Суспільному".

Обшуки, за даними народного депутата України Олексія Гончаренка (фракція "Європейська солідарність"), відбулись в маєтку Шуфрича в Козині (Київська обл.).

Нестор шуфрич досі є головою комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Проте, замість того, щоб його звільнити з цієї посади, монобільшість, за словами парламентарки Вікторії Сюмар (фракція "Європейська солідарність"), має намір ліквідувати весь комітет, який є ключовим в формуванні державної інформаційної політики та дотримання свободи слова.

Нагадаємо, Нестор Шуфрич разом з родиною Бродських є фактичним власником приватного акціонерного товариства (ПрАТ) “Київський річковий порт”, яке у червні 2022 року подало заявку на отримання спецдозволу на видобуток піску на Ново-Українському родовищі, яке розташовано біля міста Українка (Обухівський район, Київська обл.). 

У квітні цього року KВ повідомила, що столична прокуратура прагнула заборонити будівницто ЖК “Новий Поділ” на вул. Набережно-Хрещатицькій та домогтися знесення вже побудованого. Правоохоронці домоглися від суду арешту земельних ділянок під ЖК. Вони впевнені, що “Київський річковий порт” порушив процедуру реєстрації землі, забудовники незаконно проводили роботи в прибережній захисній смузі Дніпра, реалізація проєкту загрожує будівництву Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Що цікаво, раніше цією історією цікавилися у ДБР: в 2020 році слідчі встановили, що ідейним натхненником явно корупційної схеми може бути Андрій Вавриш – ексдиректор містобудівного департаменту КМДА і фактичний власник компанії “SAGA Development”. 

Читайте: Корупційна забудова: прокуратура домоглася арешту землі під ЖК “Новий Поділ” та розраховує на його знесення

Фото: "Суспільне Новини", "Українська правда"

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, новини україни, сбу, напад росії на україну, агресія росії проти україни, правоохоронці, підозра, нардеп, обшуки, державна зрада, нестор шуфрич, російська пропаганда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій