п'ятниця, 19 липня 2024 г.

САП та НАБУ викрили схему незаконного заволодіння Міжнародним аеропортом “Одеса”

САП та НАБУ викрили схему незаконного заволодіння Міжнародним аеропортом “Одеса”

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру у заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкту – КП “Міжнародний аеропорт “Одеса” та 2,5 млрд гривень доходу від його діяльності п’ятьом особам, серед яких колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ) та двоє відомих в регіоні бізнесмени.

Про це KВ дізналася з повідомлення САП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Установлено, що у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та 2 бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об’єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів”, – сказано в релізі САП.

“В результаті дій учасників схеми, – йдеться у повідомленні, – місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об’єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними слідства, місцевому бюджету Одеси було завдано збитків на загальну суму понад 2,5 млрд гривень (частина з яких, а саме 118 млн гривень, це вартість аеропорту, а інша – незаконно привласнений прибуток).

За інформацією видання “Слово і діло”, йдеться про ексмера (2010-2013 рр.) Одеси Олексія Костусєва, його ексзаступника, директора ТОВ “Одеса аеропорт Девелопмент” Олексія Кочанова та двох одеських бізнесменів – Бориса Кауфмана та Алекса Боруховича (раніше Олександр Грановський). Останні є контролерами ТОВ “Одеса аеропорт Девелопмент”, яка володіє 75% ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса”.

Як інформувала KВ, напередодні Верховний Суд відмовив ТОВ “Тедіс Україна”, яка належить бізнесмену Борису Кауфману та пов'язана з колишнім народним депутатом Андрієм Холодовим (входив у фракцію “Слуга народу”), у задоволенні касаційної скарги у справі про оскарження штрафу Антимонопольного комітету України у розмірі понад 274 млн гривень. Крім штрафу, компанія має виплатити ще і пеню, яка складає 274 млн гривень. 

Читайте: Суд зобов`язав компанію “Тедіс Україна”, яку пов`язують з екснардепом Холодовим, сплатити до держбюджету 548 млн гривень штрафу

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини україни, набу, підозра, сап, борис кауфман, олександр грановський, одеський аеропорт, олексій костусєв, алекс борухович

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій