п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

С начала года полиция Киевщины обезвредила 24 организованных преступных банды (инфографика)

С начала года полиция Киевщины обезвредила 24 организованных преступных банды (инфографика)

На протяжении 2019 года полиция Киевской области обезвредила 24 организованные преступные группы, задержано 103 фигуранта. В общем бандами на Киевщине совершено около 4 тысяч уголовных преступлений. 

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы ГУ Нацполиции Киевской области.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Как сообщается, задержанные полицией Киевщины в этом году 104 фигуранты – это лидеры преступных группировок, организаторы преступных организаций, среди которых есть иностранцы, и непосредственно исполнители тяжких преступлений.


Отмечается, что в общем бандами совершено около 400 уголовных преступлений, среди которых львиная доля приходится на преступления в сфере оборота наркотиков, угоны элитных авто, кражи, вымогательства, разбои, незаконное хранение оружия, бандитизм, сутенерство и принуждение к занятиям проституцией, заказные убийства, служебные и другие преступления.


Сообщается, что некоторые бандитские группировки совершали разбойные нападения и грабежи из элитных коттеджей. Так, одна из банд, нанесла ущерб гражданам более чем 17 млн гривен. Треть из них, согласно сообщению, уже возмещено потерпевшим.

Также сообщается, что преступная организация, занимавшаяся угоном автомобилей, нанесла ущерб гражданам почти 4 миллиона гривен.

Кроме того сообщается, что злоумышленники похищали имущество граждан, требовали деньги, угрожая насилием, создавали мошеннические схемы для присвоения бюджетных средств и получения так называемого “отката” от подрядных организаций.

Одна из группировок под видом созданных реабилитационных центров занималось трудовой эксплуатацией социально уязвимых лиц. Другая – обманным путем получала от иностранных граждан деньги, угрожая при этом отменой их временного вида на жительство, выселением с места проживания и депортацией из Украины.

Еще две преступные банды занимались “прибыльным бизнесом” – нелегальной переправкой иностранцев через государственную границу.

Отмечается, что во время проведения обысков у фигурантов, кроме вещей, которые доказывают их причастность к преступлениям, сотрудники полиции обнаружили и изъяли различные образцы оружия и взрывчатки. В частности, 65 гранат, среди которых 25 реактивных противотанковых, 3 автомата, пулемет, 17 пистолетов, обрезы охотничьего оружия, запалы к гранатам, 3 минометные мины, патроны различного калибра – более 5000 единиц.

Как сообщается, сейчас в отношении 24 бандитских группировок досудебное расследование завершено и обвинительные акты направлены в суд.

Напомним, в начале октября сотрудники Департамента внутренней безопасности Нацполиции разоблачили группу, в состав которой входили гражданские лица и сотрудник полиции Киевщины. По мнению правоохранителей, полицейский руководил кражами в  частных домах и реализацией украденного имущества. Полицейский задержан, его сообщников разыскивают.

Читайте: На Киевщине разоблачили преступную группу, которой руководил полицейский (фото, видео)

Фото: news.mspravka.info

КиевVласть

Игорь Бровко

Теги: новости киевской области, новости киевщины, полиция, статистика, банда, преступная группа, инфографика, организованная преступность

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.