п'ятниця, 29 березня 2024 г.

“Покажіть людям той законопроект, покажіть ту вашу антикорупційну стратегію!”, – Тетяна Монтян та партія “Спільна дія”

Після успішного провалу люстрації влада успішно завалила відкриття реєстрів, а отже поховала боротьбу із корупцією. Але продовжує робити вигляд, ніби “не все ще втрачено!”

Схоже на те, що молоді просунуті міністри “нової формації”, вже встигли притертися у старій системи. Піар – наше все … на втіху необізнаному електорату і заради локшини на вухах “старшого Західного брата”. На величезний жаль, лише так можу пояснити раптове прозріння міністра юстиції Петренка щодо відкриття реєстрів. “… без цього прибрати корупцію із системи держєєстрації і державного сектора буде складно”. Юначе міністре, не складно, а взагалі – неможливо! Тому лише скажу словами класика: “Не вірю!”

По-перше, що заважало прийняти вже готовий законопроект за номером 4728 про відкриття реєстрів і кадастрів (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=50689). В травні Верховна Рада його провалила. Не вистачило голосів навіть для того, щоби поставити на розгляд – лише 106.

Тепер, за словами Петренка, вони будуть наполягати! А чого тоді не наполягли? Тим більше, що до обрання президента народні депутати ще якось прислухалися до вмовлянь прем’єр-міністра та тиску голови Верховної Ради Турчинова. А зараз ці слова викликають лише гіркий сміх. Нардепи різних кольорів і орієнтацій стеляться лише під президента Порошенка, щоби у разі перевиборів якось пропхнутися у парламент наступного скликання.

По-друге, про яку таку антикорупційну стратегію Кабміну говорить міністр Петренко? Він сам її бачив своїми очима? Якщо так, то нехай всім покаже. На прийнятті якого такого законопроекту міністр збирається наполягати? Де документ?

Навіщо говорити – покажіть його громадськості. Не лише покажіть, але надайте експертам для обговорення, критики, залучайте для роботи над ним тих спеціалістів, хто має достатні знання і кваліфікацію саме у цих питаннях. Очевидно, що у міністра юстиції і його молодої команди нічого подібного немає. Щодо народних депутатів, то зроду не повірю, що вони ухвалять закон, який змусить їх роздягтися до спіднього і виставити на публічний огляд все награбоване роками.

Особисто для мене саме огидне, що може трапитися – те, що ця влада заїздить, затере тему і поховає остаточно вирішення найважливішого для країни питання. Адже лише коли стане відкритою і доступною усьому народові інформація про майно, статки, рахунки і все-все-все, чим володіють держслужбовці всіх рангів та їхні родини (не ті “творчі” декларації, що малює Тимошенко та інші “слуги народу” перед кожними виборами), ми почнемо ламати руйнівну машину тотальної корупції і грабіжництва. 

Народ у черговий раз надурили болтологією про боротьбу із корупцією,  про люстрацію та про призначення “професіоналів” на державні посади.

А отже, Україна на багато років вперед втратила шанс виповзти із гнилої ями, в якій перебуває всі 23 роки пафосної “незалежності” від начебто справжнього народовладдя.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

Теги: коррупция, минюст, заявление, монтян, петренко, спильна дия, болтология

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
15:26
Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують
15:05
Поліцейського-хабарника на Київщині судили вісім років, щоб засудити до семи у справі про приховання наркоторгівлі
14:47
СБУ витратить 7,3 млн гривень на обладнання для відеоспостереження
14:36
Зеленський: РНБО при новому керівництві має в першу чергу забезпечити державу якісним прогнозуванням ситуацій
14:04
У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище
13:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:24
За добу втрати ворога зросли на 820 осіб, 56 БПЛА та 5 крилатих ракет, - Генштаб ЗСУ
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
Календар подій