вівторок, 28 травня 2024 г.

Підсумки 2023 року: Впродовж минулого року окупанти здійснили понад 70 повітряних атак на Київ, – КМВА

Підсумки 2023 року: Впродовж минулого року окупанти здійснили понад 70 повітряних атак на Київ, – КМВА

Начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА), генерал-полковник Сергій Попко підбив підсумки минулого 2023 року. Він наголосив, що тільки за минулий рік ворог здійснив 73 повітряні атаки на столицю, застосувавши понад 800 засобів ураження. 

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні пресслужби КМВА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Сергій Попко наголосив, що тільки за 2023 рік під час своїх атак на Київ ворог використав понад 50 балістичних та аеробалістичних ракет, понад 260 крилатих ракет різних типів та майже 500 ударних БпЛА.

“Силами і засобами протиповітряної оборони було знищено приблизно 98% усіх повітряних цілей! Було пошкоджено десятки житлових та господарчих будівель. Але все знищене можна відбудувати і відновити. На жаль, внаслідок ударів рашистів, столиця втрачає найцінніше – людські життя”, – йдеться у повідомленні Сергія Попка.

За його словами, у період від початку повномасштабного вторгнення у Києві через війну загинуло 69 людей, з них третина – минулої п’ятниці, 29 грудня 2023 року.

Поранення отримали 294 мешканця столиці, з яких 146 в 2023 році.

“З початку повномасштабної війни в столиці пролунало 939 сирен повітряної тривоги. Загальна тривалість тривог склала майже 1097 години. Тобто, сумарно понад 45 днів! Півтора місяця безперервних сирен”, – зазначив Попко.

У повідомленні КМВА також йдеться, що ворог робив все можливе аби зруйнувати критичну інфраструктуру Києва. 

“Внаслідок ракетних ударів та атак дронів було пошкоджено 63% енергетичних об’єктів міста. Весь теплий період року тисячі спеціалістів працювали 24/7, аби підготувати понівечену енергосистему до нинішнього опалювального сезону”, – наголосили у КМВА.

У пресслужбі зазначили, що протягом року в столиці була нарощена мережа Пунктів Незламності і вже зараз підготовлено до роботи понад 1000 таких об’єктів. Всі вони оснащені генераторами і всім необхідним. 

“Крім того, усі Пункти Незламності тепер можна знайти у застосунку “Дія”. Там є інтерактивна мапа, у меню можна дізнатися адресу, графік роботи та умови кожного Пункту Незламності, а також прокласти до нього маршрут. Кожен киянин може відфільтрувати Пункти за конкретними потребами — чи є інтернет, пандус, обігрів, генератор або мобільний зв’язок”, – додали у пресслужбі.

Також, Сергій Попко нагадав про проведення робіт щодо Фонду захисних споруд столиці – після ретельної перевірки укриттів, понад 1000 з них було визнано непридатними і знято з мапи укриттів, а майже 850 нових укриттів введено в дію і зазначено на мапі. 

“Київ має великий потенціал підземного простору, що ми і використовуємо зараз для нарощування кількості захисних споруд. Станом на кінець грудня місто обліковує майже 4 500 захисних споруд цивільного захисту”, – зауважили у КМВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Начальник КМВА розповів, що спільно з командирами бригад територіальної оборони, представниками інших складових Сил безпеки та оборони міста Києва було відпрацьовано розгортання штабів ТрО, визначено зони та райони територіальної оборони, забезпечено готовність до негайного реагування на загрози воєнного характеру, уточнено необхідні сили і засоби та їх завдання у територіальної оборони столиці, скореговано відповідні плани, проведені тренування штабів ТрО з активним залученням добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ).

“У 2023 році Київська міська військова адміністрація наростила базу підготовки цивільного населення до національного спротиву. Завдяки суттєвому розширенню бази занять з національного спротиву та цивільного захисту, протягом 2023 року зафіксовано 396 тисяч записів на різноманітні навчання (одна особа могла пройти протягом року кілька різних курсів), підготовку пройшли понад 300 тисяч киян”, – підкреслив Сергій Попко.

Крім того, у пресслужбі КМВА повідомили, що хоч Київ не входить до зони бойових дій, але питання зміцнення обороноздатності столиці є головним завданням військової адміністрації міста. Тому оборона з північного напрямку постійно вдосконалюється. 

“На певних напрямках підсилена пильність прикордонних нарядів; утримуються у готовності до адекватного реагування необхідні сили та засоби; угрупування сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з КМВА систематично проводять тренування щодо підготовки та ведення можливої оборонної операції в умовах наступу противника на столицю; навколо Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів (перший рубіж знаходиться досить далеко від столиці); побудовані надійні системи вогневого ураження противника та інженерних загороджень всіх типів; організована протиповітряна та протитанкова оборона; безперервно удосконалюється системи управління угрупованням, організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади в м.Києві; виконуються певні заходи щодо забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення”, – наголосили у пресслужбі.

У КМВА додали, що було схвалено додаткове фінансування інженерного обладнання найбільш важливих напрямків -  йдеться про будівництво та облаштування опорних пунктів у адміністративних межах міста Київ. 

Сергій Попко додав, що протягом 2023 року за програмою “Захисник Києва” з міського бюджету профінансовано військових витрат на суму 3 млрд 936 млн гривень. 

“Більшість грошей пішли на придбання транспортних засобів, БпЛА, комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ), засобів зв’язку, оптичних приладів, індивідуального захисту, на ремонт техніки та іншого матеріально-технічного забезпечення. Крім вже згаданого облаштування опорних пунктів у адміністративних межах міста Київ, ще близько 100 млн гривень було витрачено для забезпечення протиповітряної оборони міста – на придбання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ), засобів зв’язку, оптичних приладів тощо”, – розповів начальник КМВА.

Читайте: У Шевченківському районі з-під завалів дістали ще одне тіло: кількість жертв зросла до 28 людей

Фото: ДСНС України 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, напад росії на україну, агресія росії проти україни, загиблі, укриття, кмва, дрони, поранені, ракетна атака, Сергій Попко, повітряна тривога, пункти незламності, критична інфраструктура, підсумки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій