субота, 27 квітня 2024 г.

Олексій Чернишов та Юлія Соколовська обговорили соціальні проєкти, що будуть реалізовуватись на Київщині

Олексій Чернишов та Юлія Соколовська обговорили соціальні проєкти, що будуть реалізовуватись на Київщині

Голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов зустрівся з Міністром соціальної політики України Юлією Соколовською. У ході зустрічі обговорили соціальні проєкти, що будуть  реалізуватися на території області.

Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы КОДА.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Як повідомив Олексій Чернишов, серед ініціатив – створення Сервісного центру з надання реабілітаційних та соціальних послуг дітям з інвалідністю та створення на базі територіальних центрів соціального обслуговування “Клубу дозвілля” для одиноких непрацездатних громадян.

Зокрема, створення Сервісного центру передбачається на базі Білоцерківського дитячого будинку-інтернату. Тут буде відкрито відділення денного перебування, відділення “вихідного дня”, “персональний помічник дитини”, відділення тимчасового відпочинку батьків дітей з інвалідністю, відділення паліативного догляду та підтриманого проживання, відділення транзитного перебування молоді тощо.

“Ця пропозиція буде логічним продовженням реформи інтернатів, що впроваджується спільно з Міністерством соціальної політики України та Київською обласною державною адміністрацією за підтримки Світового банку”, – підкреслив очільник Київської ОДА.

Тут же, на базі Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування, заплановано відкриття “Клубу дозвілля” для пенсіонерів. Тут вони зможуть творчо розвиватися, навчитися працювати на комп’ютері, планшеті чи смартфоні, спілкування між собою.

Крім того, Олексій Чернишов обговорив з Міністром соціальної політики ініціативу проведення в Київській області апробації монетизації пільг щодо забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації.

У ході спілкування Міністр підтримала ініціативи очільника Київщини. Водночас, Юлія Соколовська запропонувала області долучитися до ініціативи Міністерства по впровадженню програмного забезпечення “Соціальна громада” для організації надання населенню соціальних виплат і послуг через фронт-офіси (виконавчі органи ОТГ) та бек-офіси (управління соціального захисту населення).

Зокрема, у цьому році відомством буде виділено 150 млн грн для запровадження грошової компенсації за надані посадовими особами ОТГ сервіси із прийому документів на призначення соціальних виплат, що фінансуються з державного бюджету із застосування вказаного програмного забезпечення. Така компенсація буде сприяти завершенню реформ щодо децентралізації влади та адміністративно-територіального устрою.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про взаємодію та подільшу співпрацю з метою покращення соціальних послуг та соціального захисту населення Київської області.

Читайте: У Вишневому відкрили новий корпус школи (фото)

Фото: прес-служба КОДА.

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новости киева, новости киевской области, новини київщини, новини київської області, кога, мнение, позиция, кода, олексій чернишов, алексей чернышев, социальная политика, соціальна політика, юлия соколовская, юлія соколовська

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій