субота, 27 квітня 2024 г.

Новий керівник парку “Межигір’я” працював слідчим податкової та декларує 90 тисяч доларів готівкових заощаджень - ЗМІ

Новий керівник парку “Межигір’я” працював слідчим податкової та декларує 90 тисяч доларів готівкових заощаджень - ЗМІ

На початку грудня 2023 року уряд призначив директора державної установи “Парк-памʼятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигірʼя”. Посаду отримав Сергій Юзвенко (на фото ліворуч), який раніше ніколи не керував парками, але працював податківцем на Донеччині та слідчим податкової на Київщині. Посадовець декларує 90 тис. доларів готівкою, також земельні ділянки, будинок, квартири і автівки, які належать його родині.

Про це, як передає KВ, йдеться у матеріалі “Слідства.Інфо”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За даними журналістів видання, з реєстру декларацій на сайті НАЗК відомо, що Сергій Юзвенко протягом останніх восьми років з невеликою перервою перебував на державній службі.

Зазначається, що у 2015 році він був заступником начальника управління — начальником відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби (СУ ФР ГУ ДФС) у Київській області. У декларації за 2017 рік Юзвенко уже вказав місцем роботи ГУ ДФС у Донецькій області, де він працював на посаді заступника начальника відділу управління оперативного звʼязку на окремих територіях зони АТО. Станом на травень 2018 року чиновник уже працював старшим слідчим з особливо важливих справ Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС, а декларацію за 2019 рік подавав у лютому 2020-го як кандидат на посаду прокурора в Офісі Генерального прокурора. 

За 2021 і 2022 роки новий директор “Межигірʼя” подавав декларації уже як Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Столичного округу — перший заступник Головного держінспектора з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу (кандидатську декларацію за 2020 рік подав у жовтні 2021). 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними “Слідство.Інфо”, Юзвенко задекларував земельну ділянку на 1200 кв. м у селі Гоголів Київської області, житловий будинок на 271,9 кв. м в Ужгороді, квартира дружини в Ужгороді на 55,4 кв. м. Також дружині Тетяні Юзвенко належить земельна ділянка на 1,1 га у Вишгородському районі Київщини. Крім того, у 2019 році він придбав в Києві квартиру 77,9 кв. м та машиномісце. Все разом обійшлось йому в 1,3 млн грн. Майно чоловіку, згідно з однією з декларацій, подарував батько Василь Панасович. 

“У цей період Юзвенко уже звільнився з ДФС, заснував юридичну фірму “Фарватер права” та зареєструвався адвокатом. Одним із засновників “Фарватера права” був адвокат Микита Черевичний, якого на зустрічі 18 грудня в “Межигірʼї” з активістами Сергій Юзвенко представив як “юрист Микита””, – повідомляє видання.

Журналісти встановили, що крім житла, в декларації нового директора “Межигірʼя” є два автомобілі — Suzuki NEW SX4 2017 року та HONDA CR-V 2021 року, які належать дружині. У подружжя готівкою накопичилось 400 тис. гривень та 90 тис. доларів. Крім доходів на держслужбі та пенсії, Сергій Юзвенко також звітував про доходи в ТОВ “Юромаш”, а дружина — в Українському НПЦ ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів та тканин МОЗ України. Також Юзвенко є одним з керівників “Емігрантського радіо”, яке раніше називалося “Моя отчизна”.

У виданні зазначили, що журналістам “Слідство.Інфо” вдалося відвідати зустріч Юзвенка з представниками громадської організації, які опікувались “Межигірʼям” з часів втечі Януковича, зберігали майно та тварин. Зустріч відбулася через 10 днів, як Юзвенко обійняв посаду нового керівника. Однак посадовець відмовився спілкуватися з пресою та розповідати про його плани щодо “Межигірʼя”. 

Нагадаємо, у червні 2022-го Кабінет міністрів визначив шість земельних ділянок загальною площею понад 120 гектарів, на яких мають створити парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на території урядової резиденції "Межигір'я".

Читайте: Президент підписав закон про створення парку-пам'ятки “Межигір'я”

Фото: “Слідство.Інфо”

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини київщини, новини київської області, парк, директор, керівник, межигір’я, сергій юзвенко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій