неділя, 19 травня 2024 г.

Нацполіція заблокувала діяльність наркосиндикату з багатомільйонними оборудками на Київщині

Нацполіція заблокувала діяльність наркосиндикату з багатомільйонними оборудками на Київщині

Масштабну схему виготовлення та збуту наркотиків викрили поліцейські спільно з працівниками Офісу Генерального прокурора на Київщині. Завдяки злагодженим діям правоохоронцям вдалось завадити потраплянню на “чорний” ринок готових наркотиків на майже 5 мільйонів гривень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Злочинну організацію, яка на території Київської області у великих масштабах виготовляла та збувала наркотичні засоби та психотропні речовини, викрили працівники Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України. 

Лідером злочинної організації з чіткою ієрархічною структурою виявився 28-річний мешканець Фастівського району, який вже неодноразово мав проблеми із законом. До свого незаконного бізнесу він залучив 37-річного співорганізатора та 31-річного чоловіка – довірену особу, який відповідав за перевезення та переправлення наркотиків іншим учасникам угруповання, які займалися розширенням мережі збуту через власні знайомства”, – сказано в поліцейському релізі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення, правоохоронці встановили, що для своєї злочинної діяльності дилери орендували приватні будинки у селах Київської області, що розташовані у віддаленій місцевості, де і організовували власну “лінію” виробництва наркотичних засобів та психотропних речовин. Заборонений товар збували оптовими партіями по всій Україні. За попередніми даними, щомісячний обіг наркотиків складав щонайменше 10 мільйонів гривень.

Оперативники ДВБ та Департаменту боротьби з наркотиками НПУ спільно зі слідчими Головного слідчого управління, за фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та поліції особливого призначення Києва та області, провели у членів угруповання більше 50 обшуків.

В рамках заходів виявили і вилучили знаряддя та прилади для виготовлення наркотиків, канабіс, близько 10 кілограмів кристалічної та порошкоподібної речовини “Альфа-PVP”, велику кількість каністр різного літражу та бочки ємкістю по 205 літрів, заповнені прекурсорами, з яких можна було виготовити наркотики на понад 50 мільйонів гривень. 

Крім цього, у зловмисників вилучили два автомати Калашникова та набої до них, 7 автомобілів, гроші, “чорнову” бухгалтерію.  Вилучене направлено на експертизу.

Варто відзначити, що в ході проведення спецоперації, правоохоронцям вдалось запобігти потраплянню на “чорний” ринок готової продукції – амфетаміну та альфи-PVP – на суму близько 5 мільйонів гривень.

Наразі організатора злочинної організації та двох його спільників затримано в процесуальному порядку та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 307(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання – до дванадцяти років позбавлення волі.

Суд вже обрав членам наркогрупи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Читайте: У столиці викрили групу наркоділків, що заробляли на виготовленні та збуті амфетаміну

Фото: Нацполіція, Facebook

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини київщини, національна поліція, наркосиндикат

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.