четвер, 25 квітня 2024 г.

На защиту центральной части Березани от подтоплений потратят 1,5 млн гривен

На защиту центральной части Березани от подтоплений потратят 1,5 млн гривен

В Березани Киевской области планируют укрепить берег Центрального озера для защиты города от подтоплений. Водоем должны расчистить, а на берегу обустроить георешетки и засеять газоны. Работы должны провести за два месяца.

Как KV стало известно из объявления электронной системы публичных закупок Prozorro, 27 августа 2019 года Департамент экологии и природных ресурсов Киевской облгосадминистрации (КОГА) (*) заключил договор с ООО “Трубежводэксплуатация” (**) на проведение работ по защите от подтопления центральной части Березани. Стоимость соглашения составила 1,49 млн гривен. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Согласно договору, подрядчик должен провести мероприятия по защите от подтопления центральной части города Березань Киевской области. Речь идет о гидрологических работах на озере Центральном. В частности, необходимо расчистить водоем с учетом планирования площадей и откосов, а также провести берегоукрепление с обустройством георешетки и геотекстиля и установкой анкеров. Берег должны дополнительно укрепить растительным грунтом с посевом многолетних трав. Работы должны быть завершены до конца октября 2019 года.

Тендер был проведен без открытого конкурса, поскольку стоимость работ не превышает 1,5 млн гривен. Отметим, что аналогичный договор между Департаментом экологии и природных ресурсов КОГА и ООО “Трубежводэксплуатация” был заключен 15 августа 2019 года, однако его расторгли по соглашению сторон. По первому договору подрядчику ничего не заплатили.

Согласно данным аналитической системы Youcontrol, ООО “Трубежводэксплуатация” было создано в 2000 году. Учредители – Виктор Сташук, Юрий Стасюк и Николай Батенко. Последний также руководит этим ООО. Основной вид деятельности предприятия – строительство водных сооружений. “Трубежводэксплуатация” участвует в публичных закупках с 2009 года. За это время по их результатам было заключено 36 договоров с на 17 млн гривен (данные Zакупівлі).

Ранее KV сообщала, что 20 августа 2019 года Департамент экологии и природных ресурсов КОГА заказал работы по улучшению технического, экологического и санитарного состояния Володарского водохранилища. Цена договора, заключенного с ООО “Гидрострой Лимитед”, составила 20 млн гривен. 

Читайте: В КОГА за 20 млн гривен повторно заказали расчистку Володарского водохранилища

Также KV писала о том, что в 2018 году в нескольких населенных пунктах Киевской области проводились такие же мероприятия по расчистке водоемов и защите от подтоплений. В октябре 2018 года Департамент экологии и природных ресурсов КОГА заключил с ООО “Гломалкомпани” договор на расчистку Володарского водохранилища на сумму почти 19 млн гривен. Помимо этого, в сентябре 2018 года Бассейновое управление водных ресурсов среднего Днепра заказывало расчистку реки Здвиж в Макарове на сумму 14 млн гривен. А в июле 2018 года Подгорцевский сельсовет заказывал расчистку 8 км каналов и частичное укрепление берегов возле соседних сел.

Читайте: В Подгорцах будут бороться с подтоплениями за 2,3 млн гривен

Отметим, Департамент экологии и природных ресурсов КОГА возглавляет Виктория Киреева.

* Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації (Код ЄДРПОУ: 38750794)

** ТОВ "Трубіжводексплуатація" ( Код ЄДРПОУ: 30698156)

Фото: Google Maps

КиевVласть

Олеся Данилова

Теги: новости киевской области, новости киевщины, кога, закупки, ООО, киевоблсовет, экология, жкх, березань, виктория киреева, подтопления, департамент экологии и природных ресурсов, виктор сташук, трубежводэксплуатация, юрий стасюк, николай батенко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.