субота, 29 червня 2024 г.

На Заході побачили переломний момент у війні і назвали три сценарії розвитку, – CNN

На Заході побачили переломний момент у війні і назвали три сценарії розвитку, – CNN

Посадовці та аналітики у країнах Заходу розглядають три основні сценарії, як далі може розвиватися війна Росії проти України, а також побачили переломний момент, від якого залежатиме і розвиток подій, і підтримка України. Цей момент, на думку західних експертів, – захист Слов’янську та Краматорську.

Про це, як передає KВ, йдеться у новому матеріалі CNN.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Західні розвідники та військові чиновники вважають, що війна Росії в Україні увійшла в критичну стадію, яка може визначити довгостроковий результат конфлікту. Цей вирішальний момент також може змусити західні уряди, які до цього часу пропонували підтримку Україні, прийняти жорстке рішення”, – повідомляє ЗМІ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також CNN цитує своє джерело, чиновника НАТО.

“Я думаю, що війна ось-ось покаже, коли одна чи інша сторона досягне успіху. Або росіяни дійдуть до Слов’янська та Краматорська, або українці їх тут зупинять. І якщо українці зможуть утримати лінію тут, перед обличчям такої кількості сил, це матиме значення”, – йдеться у повідомленні.

Також описується три потенційні сценарії розвитку подій.

“Росія могла б продовжувати збільшувати успіхи у двох ключових східних регіонах. Або бойові лінії можуть перейти в глухий кут на місяці чи роки, що призведе до величезних втрат з обох сторін і кризи, що повільно розвивається, яка й надалі буде виточувати світову економіку. Тоді Росія може переоцінити свої військові цілі, оголосити, що вона досягла перемоги. На даний момент цей сценарій, як кажуть джерела, виглядає нереалістичним”, – йдеться у повідомленні.

Якщо Росії вдасться закріпити деякі зі своїх здобутків на сході, президент Росії Владімір Путін зрештою зможе використати цю територію як плацдарм для подальшого просування в Україну. Західні чиновники загалом вважають, що Росія перебуває у більш вигідному становищі на сході, через масу людських сил. 

Оскільки лінії фронту зіткнення переросли у війну на виснаження, побудовану навколо артилерійського вогню, обидві сторони зазнали величезних втрат і тепер стикаються з потенційною нестачею живої сили. Росія також зазнала втрат близько третини своїх сухопутних сил і їй потрібна мобілізація, що стане небезпечним кроком.

“Американські чиновники наполягають на тому, що західна зброя все ще надходить до лінії фронту. Але повідомлення про нестачу зброї і розчаровані прохання українських посадовців викликали питання про те, наскільки ефективно працюють лінії постачання. Україна просила не лише важку артилерію, а й ще більш базові запаси, боєприпаси. Частина проблеми, кажуть джерела, полягає в тому, що навіть у той час, як в Україні закінчуються старі радянські боєприпаси, які відповідають існуючим системам, також існують перешкоди для переходу її винищувачів на західні системи, що відповідають вимогам НАТО. Наприклад, навчання солдатів на цих системах вимагає часу і забирає необхідних бійців з поля бою”, – пише CNN.

Раніше цього місяця адміністрація Байдена оголосила про новий пакет допомоги, який включав ракетну систему високої мобільності, або HiMARS, яка здатна запускати шквал ракет і ракет і яку Україна терміново просила протягом кількох тижнів. Але хоча невелика група українських військових розпочала навчання за системою майже відразу після оголошення пакету, вона вимагає трьох тижнів навчання і ще не вступила в бій. Високопоставлений чиновник з оборони сказав лише, що система “невдовзі” прийде в Україну.

Між тим, американські та інші західні чиновники не бачать жодних ознак того, що прагнення Путіна вести дороговартісну війну зменшилося.

"Стратегічні цілі, які, на нашу думку, має Путін щодо України, не змінилися", – сказав чиновник НАТО. "Путін все ще вірить, що в кінцевому підсумку він досягне успіху і буде або фізично контролювати, або отримає певну форму політичного контролю над Україною, у значній частині або повністю".

Нагадаємо, речник Міжнародного легіону України заявив, що країна потребує набагато більшої підтримки, якщо хоче перемогти.

“Здається, у наших західних партнерів виникло певне почуття самозаспокоєння щодо того, що нинішніх поставок зброї так чи інакше достатньо, щоб виграти війну”, – сказав Дем’єн Магру, речник Міжнародного легіону України під час прес-конференції.

Нагадаємо, У місті Сєвєродонецьк продовжуються бої, На Слов’янському напрямку основні зусилля противник зосереджує на продовженні наступу на Слов’янськ. білорусь веде розвідку біля українського кордону

Читайте: Ворог втратив в Україні 32,5 тисячі вояків та 179 гелікоптерів, – Генштаб ЗСУ

Фото: соцмережі

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини україни, війна росії проти україни, окупанти, ворог, рашисти, захист україни від рашистської навали, прогнози

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій