середа, 8 травня 2024 г.

На реставрацію історичного будинку на вулиці Десятинній в столиці спрямовують 46 млн гривень

На реставрацію історичного будинку на вулиці Десятинній в столиці спрямовують 46 млн гривень

Історичний будинок по вулиці Десятинній, 14 в Києві зібралися відреставрувати майже за 46 млн гривень. Відповідний договір вже укладено, роботи повинні бути завершені до кінця листопада 2024 року. Ця будівля, зокрема, відома тим, що в ній проживали художники – Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбинський та родина Прахових, а на сьогодні вона є пам'яткою архітектури та історії монументального мистецтва місцевого значення.

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи ProZorro, 20 грудня 2023 року Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій (КНМЦ*) уклав з ТОВ “Київська будівельно-монтажна компанія” (**) договір на реставрацію прибуткового будинку, в якому проживали художники Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбинський та родина Прахових по вул. Десятинній,14 (коригування). Ціна договору склала 45,95 млн гривень. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За умовами договору, підрядник до кінця листопада 2024 року повинен виконати демонтажні та реставраційно-ремонтні роботи, облаштувати системи вентиляції, опалення, водопроводу, каналізації, відеонагляду, пожежну та охоронну сигналізації, встановити блискавкозахист, влаштувати підпірну стінку для будівлі, відновити тротуари та вивезти сміття. В документах зазначається, що вказаний будинок є пам'яткою архітектури, історії монументального мистецтва місцевого значення.

Нагадаємо, що розробку проєктно-кошторисної документації реконструкції будинку по вул. Десятинній, 14 КНМЦ замовив ще в травні 2019 року. Відповідний договір ціною 700 тис. гривень був підписаний з ТОВ “Централь”.

Договір на початок реставраційних робіт центр уклав в травні 2020 року. Його ціна склала 12,74 млн гривень, а підрядником було обрано ТОВ “Будівельна компанія “Архіград”, яке повинно було виконати роботи до кінця 2021 року (звіт про виконання договору не опублікований).

У липні вже 2023 року КНМЦ за 933 тис. гривень замовив коригування проєкту на реставрацію вказаного будинку. За умовами угоди підрядник – ПП “Український інститут культурного надбання" – повинен був відкоригувати науково-проєктну документацію до жовтня 2023 року. Однак про виконання договору в системі Prozorro не відзвітували.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що влітку 2021 року депутат Київради, голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв заявив, що реставрація прибуткового будинку по вул. Десятинній, 14 буде здійснена за кошти від продажу земельних ділянок під нерухомим майном, а також від проведення аукціонів та експертної грошової оцінки. 

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ Київська будівельно-монтажна компанія” зареєстровано в 2016 році в Києві. Статутний капітал – 877 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Директор – Євгеній Світличний. Засновниця – Інна Чаус.

До жовтня 2022 року “Київська будівельно-монтажна компанія” належала Анатолію Похилі, який в 2020 році безуспішно балотувався в Київраду від “Європейської солідарності”. 

За даними Clarity Project, в результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “Київська будівельно-монтажна компанія” уклало 213 договорів на 456,02 млн гривень. Найбільший замовник – Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій.

Київський науково-методичного центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій очолює Олександра Тимченко. Центр підпорядкований Департаменту охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації (КМДА), яким тимчасово керує Марина Соловйова. Діяльність цього департаменту курує заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Читайте: Типова столична історія: на місці старовинного будинку на вулиці Івана Франка вже скоро може з'явитися черговий ТРК

* Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій (код ЄДРПОУ: 21507625) 

** ТОВ “Київська будівельно-монтажна компанія” (код ЄДРПОУ: 40239718)

Фото: wikimedia.org

КиївВлада

Валерія Бобровська, Альона Момот

Теги: новини києва, тендер, прозоро, вулиця десятинна

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій