субота, 27 квітня 2024 г.

На Київщині за 120 млн гривень збираються капітально відремонтувати міст через річку Здвиж

На Київщині за 120 млн гривень збираються капітально відремонтувати міст через річку Здвиж

Департамент регіонального розвитку Київщини (ДРР) за 120 млн гривень замовив проведення капремонту мосту через річку Здвиж, що на ділянці автодороги Гостомель-Берестянка-Мирча. Підряд отримало ТОВ “Мостобудівельний загін №112”, при цьому більш вигідна пропозиція конкурента в тендері була відхилена.

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи ProZorro, 4 вересня 2023 року ДРР підписав з ТОВ “Мостобудівельний загін №112”** договір на проведення капітального ремонт мосту через річку Здвиж на км 16+017 автомобільної дороги місцевого значення 0101301 Гостомель-Берестянка-Мирча-/М-07/. Ціна договору склала 120 млн гривень (державна субвенція).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з договором, ТОВ “Мостобудівельний загін №112” до кінця жовтня 2024 року повинно виконати підготовчі роботи, влаштувати опори мосту та його прогонову будову, сполучити міст з насипом та укріпити конуси опор №1 та 8.

За вказаний підряд, крім ТОВ “Мостобудівельний загін №112”, змагалось ТОВ “Юнітрансбілдінг”, яке готово було виконати ремонт мосту за 106 млн гривень. Хоч це і була найбільш економічно вигідна пропозиція, її відхилили через рішення Комісії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Цим документом ДРР зобов'язали скасувати рішення про визначення ТОВ “Юнітрансбілдінг” переможцем закупівлі через невідповідність тендерним умовам.

Читайте: Неспішне відновлення: за три роки на Київщині планують відбудувати 3% зруйнованих рашистами приватних будинків

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Мостобудівельний загін №112” зареєстровано в 1998 році в Броварах. Статутний капітал – 538 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники – ТОВ “Меткон Плюс” та Олександра Порожнюк, кінцеві бенефіціари В’ячеслав Бабіцький та Олександра Порожнюк. Директор – Сергій Порожнюк.

Станом на 2010 рік засновником цього ТОВ було ВАТ “Мостобуд”, головою наглядової ради якого був депутат Верховної Ради VII скликання від Партії регіонів Володимир Продивус. Його дружина – Світлана Продивус – була власником 21,5 % акцій ВАТ “Мостобуд”. У лютому 2017 року Госпсуд Києва відкрив провадження по банкрутству ВАТ “Мостобуд”. Справа була відкрита за заявою "Альфа-Банку", борг ВАТ перед яким становив 74,61 млн гривень.

Також відомо, що у 2016 році Володимира Продивуса викрили у кураторстві незаконного видобутку бурштину у Сарненському районі Рівненської області, а у 2006-2018 році його було помічено у незаконному видобутку піску у Голосіївському районі Києва.

ТОВ “Мостобудівельний загін №112” в результаті участі в публічних закупівлях уклало 103 договори на 4,62 млрд гривень. Серед найбільших засновників – Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській, Запорізькій та Київській областях. 

Читайте: Компанії близькі до екс-керівника Київоблавтодору та нардепа-регіонала отримають 50 млн гривень на ремонт мостів через Трубіж

Раніше KВ повідомляла, що наприкінці серпня ДРР замовив проведення капремонту дороги з мостом на вул. Гостомельське шосе в Ірпені, яку пошкодили російські окупанти. Капремонт, зокрема, передбачає відновлення мосту та будівництво трьох кільцевих розв'язок. Згідно з укладеним договором, ці роботи триватимуть до кінця 2024 року, однак мер Ірпеня заявив, що домовився з підрядником про закінчення масштабного капремонту вже до кінця поточного року. Підрядником же без конкурсу обрали ПП “Автомагістраль”, що належить екс-начальнику Служби автомобільних доріг у Київській області Миколі Скоростецькому.

Читайте: В Ірпені за 117 млн гривень почали ремонт Гостомельского шосе, але місцеві не раді

Також нагадаємо, що крім капремонту самої дороги на вул. Гостомельське шосе, якому довелося прийняти особливо важкий удар ворога, на шосе капітально ремонтують пять житлових багатоповерхівок, а поруч з нуля відбудовують три приватні оселі ірпінчан. Для цих відновлювальних процесів акумульовані зусилля державного і обласного бюджетів, а також кошти міжнародних партнерів України.

Читайте: В КОДА розповіли про хід відбудови Ірпеня в районі Гостомельського шосе

* ТОВ “Мостобудівельний загін №112” (код ЄДРПОУ: 22202218)

Фото: Фейсбук

КиївВлада

Валерія Бобровська

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, кода, публічні закупівлі, YouControl, прозоро, департамент регіонального розвитку, мостобудівельний загін №112, ремонт мосту, володимир продивус, світлана продивус

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій