четвер, 2 травня 2024 г.

На Київщині відбудували 196 закладів освіти, - Руслан Кравченко

На Київщині відбудували 196 закладів освіти, - Руслан Кравченко

Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення знищили 236 закладів освіти. Тисячі дітей були позбавлені можливості ходити до шкіл та садочків. Відновлювати їх почали одразу після деокупації. Уже відбудували 196 таких закладів. У роботі – ще низка обʼєктів.

Про це KВ стало відомо з допису голови обласної військової адміністрації Київщини Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Сьогодні був у Бучанському районі зі спецкомісією, яка контролює прозорість та якість відбудови. Перевірили два навчальні заклади, які будують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії", – написав Кравченко.

смт Гостомель, вул. Рекунова, 3Б. Тут капітально ремонтують дитячий садок "Веселка". Садочок був пошкоджений внаслідок прямого потрапляння снаряду окупантів. На даху виникла пожежа. Значно пошкоджений фасад – місцями пішли тріщини.

Нет описания фото.До війни садочок відвідували майже 300 дітей. Сьогодні вихованці цього закладу – на дистанційці.

Возможно, это изображение 1 человек и трава

"Відновлювати садок тільки почали. Уже провели демонтажні роботи. Здати обʼєкт планують через 5 місяців. Відновлять дерев’яні конструкції покриття та металевого профнастилу над приміщеннями, цегляний парапет, зовнішні сходи. Для маломобільних груп облаштують пандус", – написав Кравченко.

Возможно, это изображение 4 человека и текст

Очільник КОВА зазначив, що орім того, в будівлі садочка реалізовують ще один окремий проєкт коштом Фонду. Уже розпочалося облаштування повноцінного сучасного укриття. Воно розраховане на всіх вихованців та персонал дошкільного закладу. Зауважень до процесу та якості робіт наразі не виявили.

смт Ворзель, вул. Курортна, 37. Тут розпочали будівництво з нуля початкової школи із дошкільним підрозділом.

Возможно, это изображение склад лесоматериалов"Роботи розпочалися на початку вересня. Але вже є відставання від графіка на місяць. До речі, цей проєкт реалізовує підрядник, який працює і на інших обʼєктах і вже отримував від нас низку зауважень. Я попередив: якісно побудований обʼєкт має бути зданий вчасно – у серпні 2024 року. Контролюватиму процес робіт постійно. Щоб 1 вересня діти сіли за парти і пішли до садочка", – написав Кравченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нова двоповерхова будівля умовно розподілятиметься на дві частини: початкову школу для 360 учнів та дитячий садок. На першому поверсі буде вестибюль, вбиральні, гардеробні, медичні приміщення, обідній зал та харчоблок, спортзал і роздягальні, ігрова кімната тощо. На другому поверсі – навчальні класи, вбиральні, клас-студія музики і співу або ізостудія, соляна та сенсорна кімнати, вчительська, адміністративні приміщення та інші.

Возможно, это изображение 4 человека

Садочок теж буде сучасним. Тут розташовуватимуться як звичайні групи, так і групи для дітей з інвалідністю, кабінети, де працюватиме психолог, логопедичний кабінет, комп’ютерний клас, різноманітні медичні приміщення тощо. Усе – з урахуванням потреб маломобільних груп. Облаштують пральню та харчоблок.

"Попередив підрядників: або робите якісно, або навіть не розраховуйте на оплату робіт. Ніхто абияк відновлені обʼєкти не прийматиме. В умовах війни ще більш прискіпливо контролюватиму ефективне використання коштів при відбудові кожного будинку, садочка, школи, укриття", – повідомив Кравченко.

Кравченко наголосив, що після проведення тендерів і вибору переможця область підписує договори на проведення робіт за динамічними цінами. Тобто ціни на матеріали змінюються впродовж дії договору відповідно до середньоринкової.

Без остаточної перевірки факту виконаних робіт, їх якості та середньоринкової вартості на матеріали акт не буде підписаний, а гроші не будуть сплачені.

"Продовжуємо перевірки обʼєктів, які відбудовуємо коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та коштом UNITED24. Відновлювальні процеси на всіх етапах – від проєктної документації до здачі в експлуатацію – будуть повністю відкриті та прозорі", – написав Кравченко.

Читайте: В КОВА заявили про взяття під жорсткий контроль всіх процесів відбудови регіону

Фото: сторінка Руслана Кравченко

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, позиція, кода, російсько-українська війна, кова, гостомель, відновлення, руслан кравченко, відбудова, ворзель, київська ова, київська обласна військова адміністрація, повномасштабне вторгнення, київська ода

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.