понеділок, 6 травня 2024 г.

На Київщині у співпраці з фондом Хансена розробляють проєкти побудови реабілітаційного госпіталю та відбудови шкіл

На Київщині у співпраці з фондом Хансена розробляють проєкти побудови реабілітаційного госпіталю та відбудови шкіл

Фонд американського благодійника Делла Лоя Хансена та Київська обласна державна адміністрація (КОДА) розпочали спільну роботу з розробки концепції створення на Київщині  сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців та цивільних осіб. Крім того, у планах відбудова 10 шкіл, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Про це Руслан Кравченко домовився з паном Хансеном під час зустрічі у Солт-Лейк-Сіті (штат Юта).

“З наступного тижня розпочнемо детальний аналіз всієї документації. До роботи залучаємо міжнародну коаліцію архітекторів та інженерів медичних будівель. Заклад стане стандартом для майбутніх реабілітаційних центрів як в Україні, так і в інших країнах світу, які постраждали від війни”, – повідомив очільник КОВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він зауважив, що проєкт потребує чималих інвестицій. Тому для його реалізації необхідне залучення кола благодійників, урядових, неурядових організацій під керівництвом Фонду “Місія Хансена в Україні”. Фонд та його засновник Делл Лой Хансен – надійні та фінансово відповідальні партнери.

Крім того, ще один проєкт, який планується реалізувати на Київщині – повернення до якісного навчання 10 тис. школярів. Планують відбудувати 10 шкіл, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення.

“Також розглядатиметься можливість завершення будівництва освітніх закладів, розпочатого ще до повномасштабного вторгнення. Одну зі шкіл побудують в селі Тарасівка в “Містечку Хансена” до 1 вересня 2025 року. Це сучасний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал”, – йдеться в дописі.

Руслан Кравченко обговорив з паном Хансеном  розширення  існуючої благодійної програми відбудови “Фенікс”. Першочергово  планується відбудувати 30 будинків в Андріївці та 30 будинків в Мощуні. На кожний отриманий сертифікат єВідновлення фонд надає додатково до 30 тис. доларів на відбудову будинків. Також планується розширити програму на  квартири, зокрема 77 малозабезпечених родин, які мають сертифікати на придбання нових осель за програмою єВідновлення, отримають дофінансування від Фонду на купівлю сучасних квартир з ремонтом на Софіївській Борщагівці. 

Також разом із представниками фонду голова КОВА відвідав компанію Biomerics, яка є одним із лідерів виробництва медичного обладнання, зокрема, для хірургічних операцій. Компанія, щоб підтримати Україну, в травні цього року відправить до медзакладів Київщини контейнер із таким обладнанням, що налічуватиме приблизно 1 млн одиниць.

На Київщині Благодійний Фонд “Місія Хансена в Україні” реалізує 3 соціальних проєкти. Це житло для внутрішньо переміщених осіб, загальною потужністю 894 квартири.

Зокрема, у селі Тарасівка збудоване  “Містечко Хансена”. Вже здані дві черги житла, ще дві – до кінця липня та до кінця жовтня цього року. 

В селі Софіївська Борщагівка викуплені 259 квартир, в селі Колонщина побудоване “Чудо Містечко” –   комплекс індивідуальних житлових будинків для ВПО похилого віку. Перша черга заселена. Розпочинається будівництво другої черги для 110 родин.

“Те, що робить Делл Лой Хансен для України – приклад людяності для всього світу. Це приклад, коли одна людина повертає до життя тисячі інших. І дає надію на майбутнє. І Київська ОДА на своєму рівні максимально долучається до вирішення питань”, – зауважив Руслан Кравченко.

Нагадаємо, начальник КОВА Руслан Кравченко під час свого візиту до США разом з губернатором штату Вашингтон Джеєм Інслі підписав Меморандум про співпрацю між Київщиною та штатом Вашингтон.

Читайте: Маючи бюджет Києва, в плані укриттів ми б перевернули всі гори, – голова КОВА Руслан Кравченко

Фото:  Facebook Руслана Кравченка

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кова, руслан кравченко, відбудова, фонд хансена

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій