понеділок, 6 травня 2024 г.

На Київщині окупанти завдали руйнувань у понад п'ятдесяти відсотків громад, тривають роботи по відновленню інфраструктури, - КОВА

На Київщині окупанти завдали руйнувань у понад п'ятдесяти відсотків громад, тривають роботи по відновленню інфраструктури, - КОВА

У Київській області станом на сьогодні, 14 квітня, продовжуються роботи по відновленню інфраструктури, зруйнованої рашистами. За попередньою інформацією значних ушкоджень та руйнувань зазнали 1412 об’єктів, з них 392 зруйновано повністю, 1020 частково пошкоджено. Продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби  Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У звільнених від загарбника населених пунктах Київської області силами оборони проводиться зачистка, розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Комунальні служби продовжують відновлювати критичну інфраструктуру, розчищати вулиці та завали будівель.”, – повідомили у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В КОВА повідомили, що працює спеціальна обласна моніторингова група, що фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури.

Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7 %. Критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісківській територіальних громадах.

За попередньою оперативною інформацією значних ушкоджень та руйнувань зазнали 1412 об’єктів, з них 392 зруйновано повністю, 1020 частково пошкоджено.

Повністю зруйновані 25 багатоповерхових будинків, 285 приватні садиби, 5 закладів освіти, 4 заклади охорони здоров’я, 9 закладів культури та 2 спортивні заклади.

Водночас, згідно повідомлення, продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів через річку Ірпінь. В районі Романівки міст вже готовий. Його звели за 6 днів. Біля села Стоянка роботи із зведення насипного мосту будуть закінчені найближчим часом. Одночасно проходять роботи з демонтажу знищеного загарбниками мосту на Житомирській трасі. В адміністрації наголосили, що головне завдання тут – відновити одну сторону моста в бік Києва і тим самим запустити в повній мірі Житомирську трасу.

Ситуація з водопостачанням наступна:

  • Послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення відсутні у 14 населених пунктах (97 041 абонентів), Броварського, Бучанського, Вишгородського районів.

  • У Немішаєвській ТГ с.Микуличі – генератор забезпечує роботу свердловини, вода подається в домівки. С.Клавдієво-Тарасове та с.Пороскотень – вода подається в домівки. Смт Немішаєве – забита каналізація, запуск водопостачання та водовідведення можливі лише після відновлення електропостачання та прочистки КНС.

Роботи по відновленню газопостачання:

АТ “Київоблгаз” продовжує роботи в посиленому режимі по відновленню послуги розподілу природного газу у всіх районах та громадах Київської області. За попередню добу повністю або частково відновлено розподіл газу у 13 населених пунктах до 3 552 об’єктів споживачів.

Протягом дня виконувались:

  • аварійно-відновлювальні роботи системи газопостачання та підготовчі роботи до відновлення по 14 населених пунктах, в т.ч. Буча, Ірпінь, Ворзель, Гостомель, Велика Димерка, Богданівка;

  • роботи по локалізації та ліквідації аварійних ситуацій по населених пунктах де вже було відновлено газопостачання, в т.ч. запущено роботу АДС по аварійних заявках споживачів.

Загалом, повністю або частково відновлено розподіл газу у 54 населених пунктах області до  27 251 об’єкту споживачів, зокрема:

  • Бучанського р-ну – 27 населених пунктах до 12407 об’єктів споживачів;

  • Броварського р-ну – 22 населених пунктах до 13102 об’єктів споживачів;

  • Вишгородського р-ну – 5 населених пунктах до 1742 об’єктів споживачів.

Без газопостачання залишається 65 населених пункти, 121683 споживачів.

Ситуація з електропостачанням наступна:

  • Відновлено електропостачання на 461 ТП, 46 населеним пунктам, 17371 споживачам (з них по бойових 220 ТП, 46 населених пунктів, 7579 споживачів);

  • Залишаються знеструмленими – 1976 ТП, 240 населених пунктів, 104559 споживачів.

Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються, щойно бригади ПрАТ “ДТЕК Київські регіональні електромережі” отримують можливість їх безпечно виконувати.

Як повідомили у КОВА, за добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 6 пожеж. З них 5– в житловому секторі, 1 – на об’єктах.

З початку російської воєнної агресії на спецлінію “102” та чергову частину Головного управління надійшло 4441 заяв та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією, в тому числі за минулу добу 13. За добу затримано 4 мародерів.

Нагадаємо, у Київській області продовжують розміновувати звільнені території. Впродовж минулої доби, 13 квітня, рятувальники обстежили 25 населених пунктів. Знешкоджено ще 499 вибухонебезпечних предметів. 

Читайте: Жителі Київщини зможуть повернутись до домівок не раніше кінця травня – голова ОВА

Фото: KВ

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, кова, відновлення, водопостачання, електропостачання, інфраструктура, руйнування, газопостачання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій