вівторок, 7 травня 2024 г.

На держаукціон СЕТАМ виставлено арештований адміністративно-складський майновий комплекс у Київській області

На держаукціон СЕТАМ виставлено арештований адміністративно-складський майновий комплекс у Київській області

На електронному аукціоні OpenMarket виставлено на продаж адміністративно-складський єдиний майновий комплекс з допоміжними будівлями, спорудами та земельною ділянкою у селі Крюківщина Київської області. Комплекс експлуатувався українським бізнесменом та власнику компанії “МХП” Юрієм Косюком (на фото). В 2021 році там було відкрито “Кулінарний центр МХП”. Між тим, в МХП стверджують, що земля і об'єкт нерухомості на ній перебуває в оренді компанії, а власником ділянки і будівлі є компанія Dragon Capital. 

Про це KВ стало відомо з оголошення на електронному аукціоні OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції). 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Через електронний аукціон OpenMarket виставлено на продаж приватним виконавцем адміністративно-складський єдиний майновий комплекс з допоміжними будівлями, спорудами та земельною ділянкою у Київській області. Стартова ціна лота – 177 318 686 гривень. Загальна площа майнового комплексу: 21461,2 кв.м. Загальна площа земельної ділянки: 4,9752 га

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Цільове призначення земельної ділянки: для будівництва та обслуговування будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку.

Лот складається з адміністративного корпусу, складу, навісу, механічної майстерні, насосної станції, посту охорони, замощення, земельної ділянки та іншого майна.

“Цей майновий комплекс має всі шанси зацікавити інвесторів, враховуючи місцезнаходження, розміри та розвинену інфраструктуру. Гарантійний внесок для участі в аукціоні складає трохи більше ніж 8,8 млн гривень, – повідомив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Олександр Мамро.

Дата проведення аукціону: 26 січня 2023 року

Місцезнаходження майна: Київська обл., с. Крюківщина, вул. Асканія, буд. №1А-Б-В-Г та Київська обл., с.Крюківщина, вул. Асканія.

Зазначимо, що складські приміщення експлуатувалися компанією МХП (“Миронівський хлібопродукт”) українського мільярдера Юрія Косюка, який у 2021 році розмістив там Кулінарний центр МХП. 

Як повідомили KВ в пресслужбі МХП, ані земля, ані об'єкт нерухомості на ній не перебували у власності компанії.

"Земельна ділянка й нерухомість, де розташований Кулінарний центр, перебуває у компанії МХП в довгостроковій оренді. Власник ділянки й будівлі  – а зараз ним є компанія Dragon Capital – може вчиняти будь-які дії зі своїм майном, при цьому право довгострокової оренди залишається за МХП. З юридичної точки зору право користування майном у орендаря ґрунтується на договорі оренди й триває весь час дії договору, незважаючи ні на які обставини, у тому числі на зміну власника.

Розвиток Кулінарного центру — стратегічний напрям роботи МХП. Компанія перебуває на етапі трансформації в кулінарну, і Кулінарний центр є невідʼємною частиною цього процесу. Він розвивається: ми виробляємо там продукцію з доданою вартістю, запускаємо нові розробки, залучаємо інноваційні технології. Ще почали влаштовувати професійні експертні заходи для HoReCa, проводити майстер-класи, навчати наших м’ясних сомельє. Загалом Кулінарний центр працює як потужний осередок кулінарної експертизи України, і плани МХП й надалі його розвивати залишаються незмінними",  кажуть в пресслужбі МХП.

Нагадаємо, до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передано активи російського олігарха. Йдеться про десятки тисяч тонн залізної руди, яку мали намір доставити морським транспортом підприємствам ВПК рф.

Читайте: До АРМА передали арештовані активи російського олігарха на 800 мільйонів гривень (відео) 

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, арешт, крюківщина, складські приміщення, мхп, юрій косюк, майновий комплекс, миронівський хлібопродукт

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій