середа, 21 серпня 2024 г.

На бульваре Перова коммунальщики сносят авторынок

В понедельник утром работники КП “Киевблагоустройство” начали проводить демонтаж МАФов “ЗАО “Днепровский рынок” на бульваре Перова, 19.

Об этом “Украинской правде. Киев” сообщили сами предприниматели.

По словам члена профсоюза свободных предпринимателей Александра, их застали врасплох - ларьки убирают без всякого предупреждения, уничтожая товар предпринимателей.

“С Днепровским авторынком настоящая проблема. Приехали коммунальщики вместе с милицией, вытаскивают ларьки, закрытые с товаром. Там все бьется, разрушается. Демонтируют все подряд ... Это обычный беспредел!”, - сказал Александр.

Он подчеркнул, что никого из предпринимателей не предупреждали о демонтаже, поэтому сейчас люди спешат спасти товар, вынося, что могут, из контейнеров.

Вместе с тем пресс-секретарь начальника Главного управления по контролю за благоустройством Владислав Шелоков заявил, что демонтаж осуществляется на законной основе, а предпринимателей предупреждали и даже просили добровольно убрать киоски.

“Демонтаж происходит силами КП “Киевблагоустройств” основании решения городской комиссии от 24 марта. Время предприниматели получили предписания с просьбой предоставить документы или провести демонтаж своими силами еще 15-16 марта, однако никто из них не поспешил этого сделать”, - сказал он.

Шелоков отметил, что когда готовились проекты решений комиссии, то все это отражалось на сайте ГУ по контролю за благоустройством.

“На сайте есть целый перечень МАФов, незаконные и которые, соответственно, подлежат демонтажу. Среди них есть документ о демонтаже киосков “ЗАО “Днепровский рынок”. Там 103 МАФа на Перова, и у них у всех нет никакой разрешительной документации”, - сказал пресс-секретарь начальника Главного управления по контролю за благоустройством.

Он отметил, что комиссию возглавляет первый заместитель председателя КГГА Александр Мазурчак, который пообещал освободить город от незаконных киосков.

“Мы ежедневно получаем сотни звонков с просьбой убрать ларьки, стоящие на газоне, на переходе, которые являются незаконными. На этой теме много спекулируют, что мы действуем незаконно, есть три пути, когда может быть демонтаж МАФа, - это решение суда, предписания прокуратуры и решения комиссии. Вот сейчас мы имеем решение комиссии”, - сказал Шелоков.

По его словам, демонтированные киоски хранятся на специальных площадках, пока не приедет владелец и не заберет их. Правда, забрать киоск можно только после оплаты работ по демонтажу.

Чтобы убрать один ларек город тратит 850-950 гривен, но предприниматели могут сэкономить средства, убрав МАФ самостоятельно сразу после получения соответствующего предписания.

Также, по словам Шелокова, имущество, находящееся в ларьках, остается невредимым.

“Имущество не повреждается - все делается осторожно Кроме того, у предпринимателя перед демонтажем есть возможность забрать свое имущество, мы всегда идем на встречу, когда просят подождать, чтобы вывезти товар”, - сказал он.

 

Теги: Новости

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.