четвер, 2 травня 2024 г.

На будівництво школи в селі Гора на Київщині витарять ще 128 млн гривень

На будівництво школи в селі Гора на Київщині витарять ще 128 млн гривень

Гірська сільська рада Бориспільського району Київщини замовила продовження будівництва нової школи в своєму населеному пункті на вул. Центральна, 3. Новий договір на 128,26 млн гривень уклали з ПАТ “Бориспільський комбінат будівельних матеріалів”, яке належить депутатам Бориспільської міськради Володимиру і Ігорю Шалімовим. Ця компанія розпочала вказане будівництво ще у 2019 році та вже отримала за виконані роботи 63,53 млн гривень. Завершити зведення навчального закладу планують до кінця 2022 року. 

Як стало відомо KV з оголошення електронної системи публічних закупівель ProZorro, 25 травня 2021 року управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Гірської сільської ради уклало з ПАТ “Бориспільський комбінат будівельних матеріалів” (*) договір на будівництво середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 24 класи (600 учнів) по вул. Центральна, 3 в селі Гора Бориспільського району (коригування). Ціна договору – 128,26 млн гривень.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Бориспільський комбінат будівельних матеріалів” до кінця 2022 року повинен виконати земляні та загальнобудівельні роботи, встановити вікна та двері, облаштувати системи водопостачання, опалення, вентиляції, електроосвітлення, пожежної сигналізації, встановити обладнання харчоблоку, кабінетів праці, приміщення адміністрації, медпункту, класів, бібліотеки, гардеробної, спортзалів, тренерської, актового залу, радіовузла, лаборантської, конференц залу, приміщень гуртків. Також в переліку робіт облаштування тротуарів, встановлення огорожі, ігрових та спортивних майданчиків, благоустрій та озеленення території.

12 квітня 2021 року після перевірки вказаної закупки Державна аудиторська служба України попросила у замовника пояснити, на основі яких документів було визначено її очікувану вартість. В Гірській сільській раді повідомили, що розмір бюджетного фінансування будівництва та очікувана вартість закупівлі сформовані на підставі проекту, який погоджено експертним звітом ДП “Укрдердбужекспертиза” від 17.12.2020 року №20-0518-20.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

У Гірській сільській раді у відповідь на інформаційний запит KV розповіли, що загальна кошторисна вартість будівництва школи по вул. Центральна, 3 становить 194,06 млн гривень. Станом на 1 січня 2021 року виконано робіт на 59,44 млн гривень.

За інформацією на сайті Гірської сільради, новий навчальний заклад будується на території існуючої школи, яка збудована в 1960-х роках. Стара школа давно не задовольняє місцевих в освітніх послугах, тому багато батьків возять дітей до шкіл навколишніх сіл, Борисполя і навіть Києва.

Нагадаємо, будівництво вказаної школи розпочалося у вересні 2019 року. Відповідний договір (ціна – 162,84 млн гривень) управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Гірської сільської ради також уклало з ПАТ “Бориспільський комбінат будівельних матеріалів”. Договір передбачає виконання таких самих видів робіт, що і новий договір. Їх підрядник повинен був виконати до кінця 2020 року, але через перерозподіл фінансування сторони домовилися перенести терміни на рік – до кінця 2021-го. За даними E-data, станом на 27 травня 2021 року по даному договору підряднику заплачено 63,53 млн гривень. 

Читайте: Компания депутатов Бориспольского горсовета за 162 млн гривен взялась строить школу в селе Гора на Киевщине

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ПрАТ "Бориспільський комбінат будівельних матеріалів" зареєстровано в 1995 році. Розмір статутного капіталу – 217,13 тис. гривень. Засновники – Ігор Шалімов (34,45%, директор) і Володимир Шалімов (63,35%). 

Володимир та Ігор Шалімови – депутати Бориспільської міськради. Крім цього, Володимир Шалімов керує Бориспільською міською партійною організацією політичної партії "Наш край". Відзначимо, що співголовами цієї політсили числяться Олександр Мазурчак, Олександр Фельдман, Антон Кіссе та Сергій Кальцев, які до подій Революції Гідності були членами Партії регіонів.

У 2002-2006 роках людина з ім'ям Володимир Ілліч Шалімов був помічником народного депутата Вадима Литвина (Комуністична партія України).

За даними Zакупівлі, за результатами участі в публічних закупівлях ПАТ "Бориспільський комбінат будівельних матеріалів" уклало 91 договір на 389,8 млн гривень (без урахування нинішнього). Управління капбудівництва і архітектури Бориспільської РДА є одним із найбільших замовників ПАТ.

Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Гірської сільської ради очолює Оксана Рішковська. Сільський голова Гори – Роман Дмитрів.

* ПАТ “Бориспільський комбінат будівельних матеріалів” (код ЄДРПОУ: 05408059)

Фото: Гірська сільська рада

КиевVласть

Інна Арас

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, строительство, закупки, школа, образование, закупівлі, будівництво, освіта, гора, пат, бориспольский комбинат строительных материалов, роман дмитрів, бориспільський комбінат будівельних матеріалів, оксана рішковська, оксана ришковская, роман дмитров

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій