неділя, 28 квітня 2024 г.

Конструктор сайтів, граматичний помічник і цифровий офіціант: хто переміг у конкурсі стартапів ProIT Startup Toloka

Конструктор сайтів, граматичний помічник і цифровий офіціант: хто переміг у конкурсі стартапів ProIT Startup Toloka

Журі конкурсу ранніх стартапів ProIT Startup Toloka, який редакція ProIT проводила спільно з венчурним синдикатом TOLOKA, визначило переможців конкурсу. Критеріями для визначення переможців були перш за все перспективи розвитку, новизна, технологічне рішення, а також соціальна складова.

Про це KВ стало відомо з повідомлення ProIT.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Головною метою конкурсу було привернути увагу бізнес-янголів до українських стартапів, які перебувають на початковому етапі розвитку й потребують pre-seed інвестицій та фахового зворотного зв’язку щодо свого продукту", – йдеться у повідомленні.

У цьому році на конкурс було подано 18 проєктів від учасників.

Зазначається, що було обрано 3 переможця:

  • Переможцем конкурсу став UAdd.me. Це сервіс мультипосилань, який дає змогу створити сайт або онлайн-візитівку буквально за лічені хвилини. За допомогою сервісу можна презентувати власні роботи й зібрати всі контакти в одному посиланні, а потенційний клієнт сам вибере зручний спосіб зв’язку. Переможець отримає грошову винагороду від ProIT у розмірі 50 тисяч гривень, а також $1000 і “годину з ментором” від засновників TOLOKA.
  • Друге місце – проєкт GPTTools.ai. Це граматичний посібник, який підвищує якість написання текстів, використовуючи лише Ctrl + правий клік на виділеному тексті. Безумовною перевагою платформи над подібними іншими є те, що вона працює із 76 мовами. Проєкт отримає грошову винагороду від ProIT у розмірі 25 тисяч гривень і “годину з ментором” від засновників TOLOKA.
  • Третє місце – проєкт 7Loc. Це цифровий офіціант на основі штучного інтелекту. Сервіс пропонує 7 ліній комунікації з клієнтами: магазин для самообслуговування, самовивозу або власної доставки, QR-меню, чати з персоналом або ШI, програму лояльності, маркетинг, відгуки й програму рекомендацій. Стартап теж отримає грошову винагороду від ProIT у розмірі 25 тисяч гривень і “годину з ментором” від засновників TOLOKA.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Окрім трійки переможців, у конкурсі також взяли участь проєкти з різноманітним функціоналом та можливостями:

  • Globio – це застосунок для допомоги емігрантам в адаптації на новому місці. Зокрема, завдяки застосунку користувачі зможуть отримувати структуровані ШІ поради з релокації, що значно полегшить процес адаптації.
  • RestOn  це SaaS для ресторанів, який допомагає керувати й контролювати потік гостей, а також збирати великі обсяги даних.
  • Pet wellness – це застосунок для собак із масштабуванням у вигляді застосунку з можливістю додавати різні види домашніх улюбленців. Ви зможете за допомогою календаря відслідковувати всі події в житті песика, зберігати сканкопії важливих документів, а також додавати друзів вашого собаки та його недругів.
  • Upportunity  це АРІ з рекомендаціями щодо продажів та утримання клієнтів у HealthCare.
  • Передбачається створення моделі машинного навчання та API, які легко інтегруються з базами даних медичної інформаційної системи (MIS) і лабораторної інформаційної системи (LIS). Ці технології дають змогу індивідуально передбачити, кого залучити, коли пацієнт повернеться.
  • Trojan Systems  це Digital пест-контроль-технік, який працює 24/7. Вказана смарт-система контролю шкідників і розумної аналітики допомагає компаніям HASSP-сервісу стати більш освіченими, інноваційними й автоматизованими для професійного обслуговування власних клієнтів за світовими стандартами.
  • Sofi – це персональний помічник вибору одягу з орієнтацією на sustainable.
  • Mantis Analytics – це платформа для моніторингу інформаційного поля в режимі реального часу. Зокрема, її можна використовувати для виявлення головних наративів в інформаційному полі й аналізу трендів.
  • Також платформа може бути корисною для відстеження комунікації ворога та російського ІПСО.
  • Peredachka  це застосунок для швидкої доставки.
  • Peredachka допомагає знайти водія чи передачу відповідно до вашого кінцевого пункту призначення, що дозволяє зекономити час і гроші порівняно із традиційними кур’єрськими службами.
  • SynSoul  це мультимовна платформа аватарів. Зазначена технологія, зокрема, може допомогти тим, хто потребує анонімності у спілкуванні. Наприклад, пропонуючи психологічну допомогу жертвам насильства.
  • Планета Пізнавайликів – вебплатформа, яка спрямована на гармонійний розвиток дітей від народження. Це відеоконтент для дітей із використанням у навчальних цілях мультиплікаційних героїв.
  • МиПорада – це сайт для запитань і отримання порад.
  • Його мета – налагодження комунікації між поколіннями, передача цінного життєвого досвіду, отримання швидкої корисної поради, фінансова підтримка вразливої групи населення (людей старшого віку).
  • AI SP – штучний інтелект для тендерів. Алгоритм дозволяє у найкоротший строк створити пакет документів для тендеру.
  • The Moon  маркетплейс-платформа для попередніх замовлень у закладі, що суттєво економить час користувачів.
  • CollabWave  це платформа, яка прискорює пошук та підвищує ефективність співпраці з блогерами та між брендами.
  • Napiy  це виробництво сумішей для напоїв, які замінюють звичайну їжу. Розробники зазначають, що кожна порція продукту, який складається з рослинних компонентів і смакує як молочний коктейль, містить збалансовану суміш із поживних речовин, таких як вуглеводи, незамінні жири, білки, а також різні вітаміни та мінерали.

Зазначається, що до складу журі увійшли засновники TOLOKA Ігор Шойфот, Тарас Кириченко та Олександр Колб, засновник ProIT Антон Подлуцький та головна редакторка ProIT Олеся Остафієва.

Фото: ProIT

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, переможці, ProIT, Toloka, українські стартапи, венчурний синдикат, бізнес-янголи

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.