четвер, 2 травня 2024 г.

Компанія “Росток” обіцяла облаштувати футбольне поле в Солом'янському районі, а замість цього побудувало ТРЦ, - Семенова

Компанія “Росток” обіцяла облаштувати футбольне поле в Солом'янському районі, а замість цього побудувало ТРЦ, - Семенова

У 2020 році компанія “Росток”, яка входить до групи “Група сім’ї Масол”, під приводом укріплення підпірної стінки будинку культури по вул. Гарматна вирішила побудувати торгово-розважальний центр (ТРЦ) на місці спортивних майданчиків. Втім, після протестів громади та кількох кримінальних проваджень, а також арештів ділянки, “Росток” заявила, що на даху ТРЦ все ж таки облаштують тенісні корти. Нагадаємо, що раніше компанія запевняла, що на місці спортивних майданчиків буде облаштоване футбольне поле. 

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook депутата Київської міської ради Ксенії Семенової (фракція “Слуга народу”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Компанія "Росток" знищила спортивні майданчики і тепер намагається ввести в експлуатацію ТРЦ, який суперечить проекту. Кінцевий бенефіціар "Ростка" – Ігор Масол, син Віталія Масола, прем‘єра при Кучмі. Бізнес-партнером Ігоря Масола, за інформацією ЗМІ, є депутат Київради від Єдності, Кримчак. Давайте дивитися, на скільки Державна інспекція архітектури та містобудування України нетолерантні до корупції, чи дадуть ввести в експлуатацію те, що суперечить проекту в пункті, який є важливим для громади. Нагадаю. В місті, яким керує спортсмен світового рівня, систематично знищуються стадіони і спортивні майданчики”, – пише Семенова. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За її словами, у 2020 році "Росток" під приводом укріплення підпірної стінки будинку культури по вул. Гарматна 26/2 вирішив подубувати ТРЦ на місці спортивних майданчиків. 

Читайте: Жители столичной Соломенки бунтуют против строительства многоэтажки вместо реконструкции дома культуры (видео) 

Після протестів громади і кількох кримінальних проваджень і арештів ділянки Росток зробив хід конем – в проектну документацію додали спортивні майданчики на даху. Тоді нас із Грищуком (Роман Грищук – депутат Верховної Ради; фракція “Слуга народу” – KВ) називали брехунами і провокаторами. Що ми не даємо розвиватися району і спорту теж не даємо. На всіх дверях Відрадного розвішували оголошення про дезінформацію. Купували статті в медіа про нові гарні футбольні поля на даху. Мешканці ходили на засідання земельної комісії. Але що тоді, що ось кілька тижнів тому, землю "Ростку" дали. Ну бо громада потриндить і заспокоїться, а 20 баксів це 20 баксів”, – додає Семенова.

Як зазначає депутатка, у 2023 році ТРЦ побудували і тепер намагаються ввести в експлуатацію. Звичайно, стверджує Семенова, ніяких футбольних полів насправді ніхто і не збирався робити, а ДІАМ у введенні в експлуатацію відмовляє.

В свою чергу у пресслужби “Ростка” завірили, що в проекті будівництва спортивний майданчик є.

“Але тепер Ви сама пишете, що “о диво!” в проекті будівництва спортивний майданчик є! Уявляєте, Ваше твердження з приводу того, що тенісні корти на даху не запроектовані, виявилось хибним? Надалі, шановна пані Ксенія, “чєрті” мабуть для Вас не авторитет, але Ви можете спробувати поцікавитись у будь-якого дипломованого архітектора, та хоч би і в Державна інспекція архітектури та містобудування України, і Вам там скажуть, що “облаштування спортивного майданчику” є фінальним, косметичним етапом всіх проведених робіт. Його основна суть – встановити покриття, огорожі і обладнання”, – зазначають в компанії. 

Також в компанії повідомляють, що частину робіт вже зроблено: розраховано навантаження, побудовано відповідні опорні несучі конструкції та перекриття, здатне нести навантаження 1000 кг/м2, передбачено паркувальні місця в паркінгу з урахуванням того, що покрівля буде експлуатаційною, і на ній будуть розміщені тенісні корти. Залишилось провести лише ремонтно-оздоблювальні роботи, оскільки будівельні роботи уже майже завершені. 

Крім того, в компанії запропонували Семеновій долучитися до пошуку інвестора, який би відповідно до власних технічних вимог облаштував тенісні корти (хард, грунт або трава) та забезпечив їх експлуатацію.

“Компанія Росток планувала здійснити облаштування тенісних кортів власним коштом. Однак, на жаль, війна внесла великі корективи в життя і плани кожного. Сьогодні коштів для проведення ремонтно-оздоблювальних робіт критично не вистачає (і це стосується не тільки кортів). Саме тому, Компанія Росток протягом останнього року перебуває в пошуках інвестора-оператора, який би відповідно до власних технічних вимог облаштував тенісні корти (хард, грунт або трава) та забезпечив їх експлуатацію. При цьому ми готові передати експлуатаційну покрівлю в оренду безкоштовно на 7 років”, – додали в компанії. 




Зазначимо, що за даними системи Youcontrol, ПрАТ “Росток” входить до групи “Група сім’ї Масол”. В описі групи вказується, що ключовими особами в ній є Ігор Масол та депутат Київради 6-8 скликання Сергій Кримчак (фракція “Єдність”).

У 2017 році детективи НАБУ затримали Сергія Кримчака через звинувачення у незаконному заволодінні шістьма земельними ділянками в столиці. У 2019 році НАБУ повторно повідомили Кримчаку про підозру в заволодінні 6 земельними ділянками у столиці та незаконному збагаченні на суму 19,5 млн гривень.

Читайте: НАБУ снова сообщило о подозрении депутату Киевсовета Сергею Крымчаку  

У 2021 році Вищий антикорупційний суд об'єднав два кримінальні провадження за обвинуваченням депутата Сергія Кримчака та його двоюрідного брата Василя Тем'янинця у заволодінні столичною землею.

Нагадаємо, у 2020 році депутати Київради просили мера Києва Віталія Кличка перевірити законність будівництва центру громадських комунікацій з підземним паркінгом та приміщеннями торговельного призначення на вул. Гарматна, 26/2 у Солом'янському районі Києва.

Читайте: Кличко просят разобраться с законностью строительства в Соломенском районе Киева 

Фото: Фейсбук сторінка Ксенії Семенової

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, Віталій Кличко, забудова, роман грищук, торгово-розважальний центр, сергій кримчак, ксенія семенова київська міська рада, вулиця гарматна 26 2, прат росток

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій