четвер, 28 березня 2024 г.

Компания Бойко и бывшая фирма Сергея Кузьмина не поделили 48 миллионов

Компания Бойко и бывшая фирма Сергея Кузьмина не поделили 48 миллионов

НАК “Нафтогаз Украины” требует от ООО “Восток-Газсервис” возврата почти 48 млн грн авансов, перечисленных на строительство Международного метрологического центра “Нафтогаза”.

Об этом KV узнала из сообщения портала “Наші Гроші” со ссылкой на постановление Высшего хозяйственного суда от 18 ноября этого года.

“В 2005 году “Нафтогаз” нанял “Восток-Газсервис” построить Международный метрологический центр НАК “Нафтогаз Украины” в г. Боярка по ул. Маяковского, 49-А. Сумма договора должна устанавливаться календарными планами, которые утверждаются приложениями к договору, - говорится в сообщении.

В 2011-2012 гг. “Нафтогаз” через суд расторг договор с “Восток-Газсервис”, поскольку фирма не осуществила строительство в установленный срок. Кроме того, до начала выполнения работ она не предоставила для утверждения проектно-сметную документацию, не договорилась с субподрядчиками, проводила не предусмотренные сметой демонтажные работы, не предоставила документов, которые удостоверяют качество использованных материалов и оборудования.

Теперь “Нафтогаз” хочет вернуть 47,87 млн грн, которые перечислил фирме в качестве авансов и которые ею были растрачены.

Суды первых двух инстанций в удовлетворении иска “Нафтогаза” отказали. Они исходили из того, что в договоре не было прописано право “Нафтогаза” требовать возврата аванса в случае расторжения договора.

Высший хозсуд с такими выводами не согласился и отправил дело на новое рассмотрение. ВХСУ подтвердил, что договором действительно определен механизм возврата неиспользованного аванса.

Вместе с тем суды не обратили внимания на то, что в договоре на “Восток-Газсервис” возлагается ответственность за несвоевременный возврат неиспользованных средств в случае досрочного прекращения действия договора.

Также ВХСУ указывает на необходимость установления общей суммы, внесенной “Нафтогазом” на строительство, и общей стоимости выполненных фирмой работ.

Учредителем ООО “Восток-Газсервис” с 2012 года является компания “Самум Инвест Инк” (Объединенные Арабские Эмираты). “Восток-Газсервис” является соучредителем ООО “Джурчи”, которое в прошлом году занимало монопольное положение по поставкам газа в Феодосию. Заметим, что бывший учредитель “Восток-Газсервис” Сергей Кузьмин в начале 2000-х был бизнес-партнером Миркина Олега Дмитриевича (по ООО “Техсервiс-XXI Век”). Человек с таким ФИО возглавлял филиал “Укртрансгаза” - Дирекции по строительству и эксплуатации газопровода Джанкой - Феодосия - Керчь.

 

 

Оксана Мельник

Теги: нафтогаз, бойко, аванс, кузьмин, метрологический центр, восток газсервис

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.