понеділок, 1 липня 2024 г.

Кличко підтримав петицію на захист Русанівської коси від забудови

Кличко підтримав петицію на захист Русанівської коси від забудови

Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію, автор якої просив від столичної влади сприяти захисту Русанівської коси - недопущення будівництва на її території. Кличко підтримав петицію і сказав, що Київська міська державна адміністрація (КМДА) “вживатиме заходів” для збереження природно-заповідного фонду коси.

Про це KВ стало відомо з відповіді Віталія Кличка на електронну петицію №12107 “Сприяти захисту Русанівської коси та недопущення будівництва на її території”, що раніше набрала необхідну кількість голосів, які зобов’язують міського голову відреагувати.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Враховуючи актуальність порушених в електронній петиції (...) питань і наявний суспільний запит, з метою збереження об’єктів існуючої екосистеми та забезпечення функціонування зелених зон у місті Києві, підтримую зазначену електронну петицію", – йдеться у відповіді Кличка на петицію.

Зазначається, що КМДА “вживатиме заходів у межах покладених функцій і повноважень щодо збереження природно-заповідного фонду міста Києва”.

У відповіді також сказано, що згідно з електронною базою даних Департаменту містобудування та архітектури КМДА, даних Міської інформаційно-аналітичної системи забезпечення містобудівної діяльності – “містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на Русанівській косі не надавалися”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Русанівська коса – невеликий парк дикої природи, розташований поряд із житловим масивом Русанівка в Дніпровському районі Києва на штучному острові.

“Значення Русанівської коси важко переоцінити як для мікрорайону Русанівка, так і для міста Києва, адже це унікальне загальнодоступне місце в Києві. Коса увійшла до екосистеми Русанівської протоки з дніпровськими островами на ній і стала зеленими легенями не лише острову, а й лівобережної частини довкілля всього міста. Русанівка, як відомо, створена на заплавних територіях Дніпра і ця коса виникла виключно саме під час її будівництва. Русанівка набережна стала розбудовуватися з 1961 року і під час її побудови коса була залишена у стані природної території.

Саме через унікальність Русанівської коси час від часу зʼявляються особи, які під будь-яким виглядом намагаються привласнити частину її території, в тому числі шляхом укладання договорів оренди”, – сказано в електронній петиції (автор – Євген Юрійович Кудряшов). 

Петиція з’явилася, бо, як сказано в тексті, “В мережі інтернет поширюється інформація про намір побудувати базу з веслування на території Русанівської коси, яка передбачає розміщення окремих споруд безпосередньо на захисній смузі. (...) Таке можливе розміщення неприпустиме, оскільки воно явно суперечить чинному законодавству, а також нищить цілісну природну екосистему і може призвести до вкрай негативних наслідків”.

Звідси – “прохання сприяти захисту Русанівської коси в майбутньому шляхом залишення її в природному (такий як є зараз) стані та недопущення розміщення на ній жодних будівельних споруд (включаючи МАФи), проведення будівництва та/або здійснення на її території будь-якої господарської діяльності, крім тієї, яка відповідає п.4 ч. 2 ст. 89 Водного кодексу України та п. г) ч. 2 ст. 61 Земельного кодексу України”.

Читайте: Забудова чи заповідна зона: у Києві вирішується доля Галерного острову

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, забудова, дарницький район, петиція, русанівська коса, євген кудряшов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.