четвер, 2 травня 2024 г.

Київзеленбуд” презентував концепцію оновлення публічного простору біля станції метро “Героїв Дніпра” (фото, відео)

Київзеленбуд” презентував концепцію оновлення публічного простору біля станції метро “Героїв Дніпра” (фото, відео)

У КМДА презентували концепцією оновлення публічного простору біля станції метро “Героїв Дніпра”. Як зазначають у столичній адміністрації, поки що це лише концепція, до якої кияне можуть вносити свої пропозиції.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як розповів генеральний директор КО “Київзеленбуд” Олексій Король, комунальне об’єднання спільно із депутаткою Київради Мирославою Смірновою розробили пропозиції щодо оновлення публічного простору в Оболонському районі біля станції метро “Героїв Дніпра”.

Зазначається, що наразі це лише концепція, до якої можна вносити свої пропозиції, надіславши їх на електронну пошту: [email protected]

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зараз це звичайна сіра зона, яку кожен хоче якнайшвидше пройти. Територія завжди була транзитною і пасажиропотік до кінцевої станції столичного метрополітену “Героїв Дніпра” був великий – 28,5 тисячі осіб на добу. Поруч трамвайне коло із зупинкою. Тому зробити територію затишною і комфортною наше спільне завдання”, – сказав Олексій Король.

Він додав, що в концепції запропоновано на доріжці від метро висадити алеєю із сріблястих кленів “Laciniatum Wier”, що створять необхідний затінок. Поруч встановити перголу, яка поступово буде обплетена ліаною. На ділянці з трамвайним колом планується створити мавританський газон. Зона відпочинку буде висаджена масивами кущів, багаторічників та злакових. Дерева також можливо підсвітять.

Разом із тим, за концепцією планується поєднання кола й трикутників, плавних ліній із асиметричним зонуванням. За словами гендиректора “Київзеленбуду”, пропонується виокремити кілька локацій: вхід до метро, ділянку з трамвайними коліями і зону відпочинку.

“Зручні доріжки з ФЕМ, нові ліхтарі, які освітлюють кожну ділянку, достатня кількість урн – це те, що повинно бути апріорі. Звісно, слід додати лави – бетонна основа з дерев’яними сидіннями розміщуватиметься здебільшого півколом на межі газонів. Також додамо ще окремі лави зі спинками. Крім розбивки території, особливу увагу приділили озелененню. Адже правильно підібрані та скомпоновані рослини – це і є запорука успішної реалізації проекту”, – зазначив Олексій Король.

Раніше KВ писала, що Київська міська рада спільно з КО “Київзеленбуд” презентувала концепцію майбутнього скверу, який планується облаштувати в селищі Водогін Оболонського району столиці. 

Читайте: В селищі Водогін планують облаштувати сквер

Нагадаємо, що повномасштабна війна з росією призвела до значних руйнувань інфраструктури Києва, але не змусила міське керівництво значно урізати бюджетні витрати на наведення краси у парках та скверах. За 8 місяців минулого року КО “Київзеленбуд” з підпорядкованими йому підприємствами уклали договорів на 217,73 млн гривень. Лише “Київзеленбуд” уклав таких договорів майже на 66 млн гривень, 43 млн гривень з яких направлені на капітальні ремонти дев’яти скверів, двох парків, бульвару, сходів до Паркової дороги, а також на влаштування стежки здоров'я у парку Партизанської слави. При цьому, найбільші суми отримують від цього КО три компанії (дві з них наче створені спеціально для замовлень “Київзеленбуду”, адже більше ні від кого за результатами публічних закупівель підрядів не отримували), які правоохоронці підозрюють в розкраданні бюджетних коштів. Мабуть, причину такої “плідної праці на благо Києва і всіх киян” треба шукати в особистості керівника “Київзеленбуду”, його кураторів з КМДА та можливості підписувати договори без проведення конкурсних торгів під час воєнного стану. 

Читайте: Як “Київзеленбуд” витрачає бюджетні кошти під час війни

Фото: КМДА

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, київзеленбуд, мирослава смирнова, олексій король, оновлення, героїв дніпра, публічний простір, конецпція

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій