четвер, 9 травня 2024 г.

Київщина усуває наслідки ракетного удару по Фастову, відновлює інфраструктуру, у 107 школах поновлено навчання, - КОВА

Київщина усуває наслідки ракетного удару по Фастову, відновлює інфраструктуру, у 107 школах поновлено навчання, - КОВА

У Київській області ліквідували пожежу, що виникла внаслідок ракетного удару по Фастову, постраждало 2 особи. Водночас у 81% шкіл звільнених від окупації громад відновлено навчання. Повністю або частково відновлено водопостачання у 115 населених пунктах області. За добу відновлено розподіл газу у 9 селищах.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської обласної військової адміністрації (КОВА). 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

28 квітня, близько 20 години, росіяни нанесли ракетний удар по місту Фастів. Внаслідок чого було потрапляння по інфраструктурних об’єктах міста. Наразі пожежу локалізовано. Є постраждалі. 2 особи госпіталізували з пораненнями середньої тяжкості”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Область продовжує відроджуватись після окупації та ракетних обстрілів ворога.

Так, поступово поновлюється освітній процес на звільнених територіях. На сьогодні дистанційна форма навчання відновлена у 107 (81% від загальної кількості шкіл в деокупованих громадах) закладах загальної середньої освіти.

Дистанційно працюють всі школи у 10 громадах: Баришівська, Великодимерська, Калитянська, Ірпінська, Бучанська, Гостомельська, Дмитрівська, Макарівська, Немішаївська, Димерська.

Частково відновлене дистанційне навчання у Іванківській громаді (5 із 16 закладів освіти). У Поліській територіальній громаді відновлено освітній процес у 5 із 7 ЗЗСО з використанням форми педагогічного патронажу (вчителі здійснюють навчання відвідуючи учнів вдома) в зв’язку з відсутністю мережі Інтернет. З 2 травня заплановано відновлення освітнього процесу у Бородянській громаді.

Поступово відновлюється освітній процес у закладах дошкільної освіти. Дистанційно проводять заняття вихователі у 42 закладах дошкільної освіти.

Розглядається питання відновлення роботи дитячих садків в очному форматі (окремі заклади, чергові групи).

Ситуація з поновленням водопостачання в територіальних громадах наступна:

На сьогодні повністю або частково відновлено надання послуг з централізованого водопостачання у 115 населених пунктах області із 123 у яких ця послуга була відсутня.

  • Залишається без централізованого водопостачання лише 8 населених пунктів Іванківської ТГ через відсутність електропостачання. 

  • Щодо забезпечення мешканців м. Ірпінь та м.Буча централізованим водопостачанням, то працівниками КП “Ірпіньводоканал” заповнено водою усі водопровідні мережі міст та відновлено роботу майже усіх свердловин. Сьогодні населення міст має доступ до питної води.

  • смт Гостомель – 29 квітня  ДТЕК “Київські регіональні електромережі” планує підключити селище до електропостачання, після чого КП “Ірпіньводоканал” відновить надання послуги з централізованого водопостачання мешканцям. 

  • смт Бородянка – всі водопровідні мережі селища набрано водою, однак через суттєві пориви на водопровідній мережі, на 60% зруйновано запірні арматури – виникають перебої з постачанням води. Чорнобильський масив Бородянки повністю забезпечено централізованим водопостачанням і водовідведенням, а це майже 30% усіх споживачів.

Перебіг робіт по відновленню газопостачання:

Повністю завершено роботи з відновлення газопостачання у 37 населених пунктах Броварського Фастівського районів до 22 940 об’єктів споживачів. На стадії завершення роботи у Вишгородському районі, залишилося лише 26 об’єктів у с. Нівицьке Поліської ТГ.

За попередню добу відновлено розподіл газу у 9-ти населених пунктах до 4 862 об’єктів споживачів.

Крім того, протягом дня:

  • розпочато перші пуски газу на об’єкти у м.Ірпінь, с.Мироцьке Бучанської громади, продовжувалося відновлення послуги у с.Горенка Гостомельської громад та смт.Бородянка;

  • виконувались аварійно-відновлювальні роботи системи газопостачання та підготовчі роботи до відновлення – по 3 населеним пунктам, в т.ч. с.Дмитрівка (заповнені для випробування під газом розподільчі мережі до села), с. Мощун.

Загалом, відновлено газопостачання у 115 населених пунктах області (у 110 повністю та у 5 частково)до  102 671 об’єкту споживачів, зокрема:

Без газопостачання залишається лише 5 населених пунктів до 46 704 об’єктів споживачів, зокрема:

  • Бучанського р-ну–4 населені пункти до 46 678 об’єктів споживачів (с.Мощун, с.Дмитрівка, с.Забуччя тас.Почепин);

  • Вишгородського р-ну –  с.Нівицьке до 26 об’єктів споживачів.

Нагадаємо, у Київській області продовжують розміновувати звільнені території. Впродовж минулої доби, 28 квітня, рятувальники обстежили понад 40 населених пунктів. Знешкоджено ще 604 вибухонебезпечних предметів. 

Читайте: Від 3 травня “Укрпошта” відновлює роботу низки стаціонарних відділень у Бучанському, Іванківському, Бородянському, Вишгородському та Макарівському районах Київщини (перелік відділень)

Фото: КОВА

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, кова, ракетний удар, школи, водопостачання, навчання, Фастів, газопостачання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.