понеділок, 20 травня 2024 г.

Київрада ухвалила дворічну програму економічного і соціального розвитку столиці

Київрада ухвалила дворічну програму економічного і соціального розвитку столиці

Сьогодні, 14 грудня, депутати Київської міської ради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки. В наступному році найбільше коштів (5,2 млрд) спрямовується на об’єкти галузі житлово-комунального господарства. Із них 1,7 млрд грн буде направлено на реалізацію проєктів з локалізації негативного впливу на довкілля полігонів твердих побутових відходів; реконструкцію та будівництво каналізаційних колекторів та об’єктів водопостачання; реконструкцію систем очищення стічних вод. 

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначають у Департаменті, документ розроблено на основі прогнозованих соціально-економічних показників на 2024-2026 роки та з урахуванням необхідності концентрації всіх ресурсів на протидію збройній агресії росії проти України.

"Основний акцент – на створенні безпечних умов проживання і перебування в місті, адаптацію учасників/ць бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, створення умов для їх реінтеграції в соціум. Крім того, приділено увагу наданню соціальних, медичних і реабілітаційних послуг людям з інвалідністю. Враховано також особливості забезпечення стійкості господарства в умовах воєнного стану, створення зручного, безпечного та інклюзивного простору в усіх сферах життєдіяльності міста", – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У 2024 році за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2024-2026 роки на капітальні видатки передбачено 13,3 млрд грн, із них на будівництво та реконструкцію – 6,6 млрд грн, на капітальний ремонт – 6,7 млрд грн.

"При формуванні переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту першочергово забезпечувались асигнуваннями об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти, які забезпечують функціонування міського господарства й безпеку життєдіяльності", – йдеться у повідомленні.

За Програмою в наступному році найбільше коштів (5,2 млрд) спрямовується на об’єкти галузі житлово-комунального господарства. Із них 1,7 млрд грн буде направлено на реалізацію проєктів, важливих для всього Київського регіону. Йдеться, зокрема, про локалізацію негативного впливу на довкілля полігонів твердих побутових відходів; реконструкцію та будівництво каналізаційних колекторів та об’єктів водопостачання; реконструкцію систем очищення стічних вод.

Окрім того, на утеплення фасадів, заміну вікон і ремонт покрівель, капітальні ремонти інженерних мереж та індивідуальних теплопунктів, а також капітальний ремонт найпростіших укриттів і захисних споруд у житловому фонді спрямовується 1 млрд 89 млн грн.

На капітальний ремонт об’єктів теплопостачання, пошкоджених внаслідок військової агресії рф, планується виділити майже 400 млн грн. Понад 504 млн грн спрямовується на реконструкцію, заміну, модернізацію та капітальний ремонт ліфтів.

За Програмою у 2024 році на транспорт, транспортну інфраструктуру та дорожнє господарство передбачено 3,4 млрд грн. Із них, зокрема, на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт вулиць, міжквартальних проїздів, тротуарів та інших об’єктів вулично-дорожньої мережі – 1 млрд 201 млн грн. На заплановане будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти мостів і шляхопроводів будуть спрямовані 773 млн грн. Серед інших, передбачених Програмою заходів, на капітальні ремонти мереж зовнішнього освітлення – 400 млн грн.

У 2024 році 3,2 млрд грн спрямовується на освітню галузь.

"Пріоритетом наступного року залишається створення безпечних умов навчання та перебування учнів і вихованців освітніх закладів. Для цього Програмою заплановано будівництво 38 споруд цивільного захисту, на що спрямовується 1,4 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

На капітальні ремонти в закладах освіти – 1 млрд 492 млн грн, зокрема, за рахунок цих коштів капітально відремонтують уже існуючі найпростіші укриття.

Наступного року на об’єкти охорони здоров’я заплановано направити понад 953 млн грн. Так, на реконструкцію медичних закладів передбачено 431 млн грн, на капітальні ремонти, зокрема, укриттів у них, – 522,4 млн грн.

На капітальні видатки галузі “Соціальний захист та соціальне забезпечення” планується спрямувати 279,3 млн грн.

"Зокрема, кошти будуть виділені на створення та оновлення центрів і закладів соціальної підтримки, на капітальний ремонт найпростіших укриттів і захисних споруд цивільного захисту, а також на відновлення пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів закладів соціального захисту, – йдеться у повідомленні.

Як писала KВ, депутати Київради сьогодні, 14 грудня, ухвалили бюджет столиці на 2024 рік, рішення підтримали 80 депутатів. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 млрд грн, видатки – понад 85,3 млрд.

Читайте: “1% на ЗСУ”, – нардеп від Києва розкритикував Кличка за незбалансовані видатки бюджету столиці

Фото: КМР

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, київрада, Віталій Кличко, київська міська рада, бюджет києва, кошти, жкг, видатки, програма розвитку

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.