середа, 22 травня 2024 г.

Київрада планує затвердити програму підтримки захисників та захисниць України, - депутат Алла Шлапак

Київрада планує затвердити програму підтримки захисників та захисниць України, - депутат Алла Шлапак

Під час засідання постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики депутати погодили цільову програму, яка допоможе забезпечити захисників та захисниць належними умовами для реабілітації і соціальної адаптації. Крім того, на комісії підняли і таке проблемне питання, як забезпечення осіб з інвалідністю необхідними засобами гігієни. 

Про це KВ дізналася із повідомлення Громадської приймальні депутатки Київської міської ради від ВО “Батьківщина” Алли Шлапак у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Взяла участь у засіданні постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики. З важливого: розглянули питання, пов’язане з забезпеченням людей, які пересуваються на інвалідних візках − засобами особистої гігієни. За інформацією Департаменту охорони здоров’я, у місті зареєстровано близько 200 таких осіб, що є досить дивним, адже таких осіб точно в десятки разів більше, постає питання про ведення обліку та спрощення процедури взяття на облік таких осіб”, – йдеться у дописі.

За її словами, загальний обсяг фінансування передбачатиме виділення з бюджету міста 440 тис. гривень на рік.

“Сума незначна для бюджету м. Києва, але Департамент охорони здоров’я не може провести тендери на закупівлю відповідних засобів, оскільки відсутні зацікавлені постачальники. Як результат − люди вчасно не отримують допомогу”, – зауважила депутатка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Комісія вже надала доручення районним адміністраціям надати інформацію щодо стану забезпечення вищевказаних категорій осіб засобами особистої гігієни.

Крім того, повідомляється й про затвердження цільової програми “Підтримки киян − Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки”.

“Зробили важливий крок, який покращить життя наших захисників і захисниць, а також членів їх сімей. Ідеться про забезпечення їх належними умовами для реабілітації і соціальної адаптації. Попереду розгляд на бюджетній комісії! Якщо ви маєте  пропозиції та зауваження до проекту програми, чекаю на ваші коментарі”, – резюмувала вона. 

Більш детально ознайомитися із Проєктом програми можна тут

Нагадаємо, як раніше повідомляла KВ, у ході другої сесії IX скликання Київської міської ради, яка відбулася 9 лютого, депутати виступили проти участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх. Відповідне звернення депутати спрямували до міжнародних організацій. Його підписання раніше анонсувала депутат Алла Шлапак. 

Читайте: Депкорпус Київради висловився проти участі росіян в Олімпіаді, – депутат Алла Шлапак

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, війна росії проти україни, напад росії на україну, позиція, київрада, алла шлапак, шлапак

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.