субота, 27 квітня 2024 г.

Київщина отримала 42 нових автомобілі екстреної медичної допомоги

Київщина отримала 42 нових автомобілі екстреної медичної допомоги

Київщина отримує 42 нових автомобілі екстреної медичної допомоги. Сьогодні їх передають у користування КНП КОР "Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Про це, як передає KV, повідомили у прес-службі партії “За Майбутнє”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Новітні автівки обслуговуватимуть усю Київську область. Загалом для мешканців тепер працюватиме 62 карети швидкої допомоги.

“Загальна вартість нових автомобілів – 73 мільйони гривень. "Швидкі" відповідають типам "В" (призначені для транспортування пацієнтів та проведення маніпуляцій для порятунку життя людини) та "С" (реанімобіль для транспортування пацієнтів у важкому стані). Машини придбані за рахунок державного бюджету ДП “Медичні закупівлі України” та передані на баланс обласної служби екстреної медичної допомоги”, – йдеться у повідомленні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


Також додається, що вручення сертифікатів відбувається на 6 підстанціях:

- Броварська станція екстреної медичної допомоги. Участь у заході бере голова Київської обласної ради Наталія Гунько

- Вишгородська станція екстреної медичної допомоги. Участь у заході бере перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський

- Фастівська станція екстреної медичної допомоги. Участь у заході беруть заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Марія Кисельова

- Білоцерківська станція екстреної медичної допомоги. Участь у заході бере голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін

- Обухівська станція екстреної медичної допомоги. Участь у заході бере заступник голови КОДА Тетяна Щербак

- Переяславська станція екстреної медичної допомоги. Участь у заході бере директор департаменту охорони здоров'я КОДА Олена Єфіменко.

До кінця цього року запланована закупівля ще 48 автомобілів, таким чином буде повністю (на 100%) оновлено автопарк КНП КОР "Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Голова Київської обласної ради Наталія Гунько зазначає, що у лікарів є поняття – "золота година". Це час після отримання травми, за який можливо надати найефективнішу першу меддопомогу. Якщо лікар це встигне зробити за приблизно перші 60 хвилин на місці виклику, або "швидка" встигне довезти його до лікарні, то людина отримає високі шанси на одужання і збереження життя. 

“Чим більше машин екстреної допомоги буде у Київській області, тим більше життів вдасться врятувати нашим "золотим медикам"! Тому я вітаю з цією подією і медиків, які давно чекали на оновлення автопарку і всіх жителів області! Дуже сподіваюсь, вже найближчим часом побачимо позитивну динаміку роботи екстреної служби!”, – розповідає Гунько.

Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський повідомив, що сьогодні обласна рада зробила чергові кроки на підтримку медичної галузі пристоличного регіону. За кошти державного бюджету усього на область закупили 42 карети "швидкої".

“Автомобілі відповідають всім стандартам ДСТУ, мають комбіновані спеціальні опції та найсучасніше обладнання, і що не менш важливо – гарантії на їхнє використання. У такий поетапний спосіб плануємо на 100% оновити автопарк Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Переконаний, ці автомобілі врятують не одне людське життя", - розповів Добрянський.

Крім того, Ярослав Добрянський обговорив із керівництвом КНП "Вишгородська районна лікарня" Вишгородської міськради питання щодо  можливості покращення умов перебування Вишгородської станції екстреної меддопомоги і розміщення їх у поліклінічному корпусі Вишгородської лікарні.

Заступниця Голови Київської обласної ради Тетяна Семенова переконана, що такі заходи направлені на покращення умов праці наших медиків та надання якісніших медичних послуг пацієнтам. “Новітні автівки обслуговуватимуть усю Київську область”, – зазначила заступниця КОР.

Нагадаємо, у Баришівці 23 червня  відбулася зустріч на базі обласного комунального дитячого санаторію "Поляна", де було обговорено стан санаторію та шляхи вирішення його подальшого фінансування. 

Виїзне ознайомлювальне засідання провів перший заступник голови Київоблради Ярослава Добрянський за участю депутатів, що займаються питаннями медицини та комунальної власності.

Читайте: Примем взвешенное решение о судьбе детского санатория “Поляна”, – Ярослав Добрянский

Фото: страница областной партячейки “За майбутнє”

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киевской области, новости киевщины, мнение, позиция, власть киевщина, киевоблсовет, скорые, семенова, швидкі, добрянский, гунько, киселева

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.