субота, 29 червня 2024 г.

Киев объявит конкурс на маршрутки

За последние несколько дней в Киеве произошли сразу два ДТП с маршрутками. В субботу на Оболони прямо на ходу у буса отлетело заднее колесо, а вчера на Шулявке у “Богдана” заднее левое колесо не просто отвалилось, но и разбило витрину ТРЦ. Лишь чудом никто не пострадал.

 

Полуразваленным маршруткам, которыми порой управляют нетрезвые водители (результаты проверки ГАИ: за три недели — 15 пьяных водителей), решили объявить бой.

 

Как сказал “Вестям” директор Департамента транспортной инфраструктуры Евгений Водовозов, уже в конце недели будет объявлен конкурс на маршруты. А выиграть смогут те, кто выполнит новые правила перевозок.

 

“Плюсом будет наличие кондиционеров, GPS-навигатора, по которому можно отслеживать местоположение маршрутки в городе и в случае поломки вызывать подмогу. Кроме того, в бусиках должны быть не менее 21 посадочного места (то есть “Газельки” уже не подойдут), низкий пол, чтобы с колясками можно было забраться, а сами автобусы могут быть лишь желтого, белого или бежевого цвета”, — рассказали нам в транспортной комиссии Киеврады.

 

Сами перевозчики считают, что не все из новых правил можно реализовать. Например, низкий пол. “Низкопольных машин у частных маршрутчиков нет. Нужно покупать новые машины”, — сказал нам председатель Ассоциации перевозчиков Киева Валерий Липецкий. Такие автобусы есть только у “Киевпасстранса”, которому принадлежит треть маршруток в городе. Против кондиционеров перевозчики ничего не имеют, но уверяют: не сейчас.

 

Читайте также: У Попова потребовали установить кондиционеры в общественном транспорте

“Кондиционер вместе с установкой обойдется в $6–7 тыс. Кроме этого, нужно поменять и стеклопакеты. Итого все $10 тыс. А покупать новые машины перевозчики боятся: а вдруг завтра и вовсе выгонят с маршрута”, — говорит Липецкий. Правда, автомастера уверяют, что цены на установку кондиционера не такие высокие.

 

“Можно обойтись $2–3 тысячами за кондиционер, все зависит от марки”, — говорит мастер Андрей Петренко. Перевозчики, естественно, заявляют, что новые условия повлияют на цену проезда. “Не менее 25% надо закладывать тогда повышение. То есть проезд обойдется до 3,75 грн”, — говорит Липецкий. Впрочем, власти уверяют: кто предложит ниже тариф, тот и выиграет в конкурсе на маршрут, так что перевозчикам не удастся заломить цену.

 

А вот стоимость проезда в автобусах, троллейбусах и трамваях может повыситься. Об этом вчера заявил глава КГГА Александр Попов. “С транспортом сложная ситуация, он убыточный”, — сказал он, добавив, что на решение тарифного вопроса понадобится не менее полутора месяцев.

 

Читайте также: Столичные чиновники завершают превращение КП “Киевпастранс” в монополиста

Теги: Киевские новости

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.