вівторок, 25 червня 2024 г.

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

Ірпінь відновлюється з підтримкою держави та міжнародних партнерів, - Андрій Кравчук

Перший заступник голови Ірпінського міської громади Андрій Кравчук відзвітувався щодо відновлення соціальної інфраструктури Ірпеня, постраждалої внаслідок російської агресії у лютому-березні 2022 року. За рахунок резервного фонду держбюджету та партнерства з міжнародними організаціями в Ірпені вже вдалося відновити низку освітніх закладів, медзакладів та стадіон. У планах – реконструкція музичної школи ім. Вериківського, гімназії "Освіта" та створення Irpin Art Centre.

Про це KВ дізналася із повідомлення першого заступника голови Ірпінської міської громади Андрія Кравчука в Facebook. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“По відновленню соціальної сфери вдалося зробити надзвичайно багато, як за рахунок резервного фонду державного бюджету, так і за рахунок партнерства з міжнародними організаціями. Ліцей № 12 “Лінгвіст” по вулиці Заріфи Алієвої з перших тижнів після деокупації міста взявся відновлювати БФ "Сокар Благо" та компанія SOCAR. Не дивлячись на те, що в школу було до 10 прямих "прильотів", даний заклад освіти був відновлений до 1 вересня 2022 року. Це був капремонт покрівлі, заміна вікон та внутрішній ремонт. Цього літа було проведено утеплення фасаду”, – розповів він.

І додав, що спільно з Socar громада планує провести низку робіт в поліклініці і новому медцентрці на Садовій, 38. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Відновлення Ірпеня серйозно підтримала міжнародна організація ЮНІСЕФ. Завдяки фінансуванню ЮНІСЕФ у розмірі 4,6 млн доларів вже завершується капітальний ремонт Ірпінського ліцею № 3 – найбільш постраждалого загальноосвітнього закладу нашої громади. Його буде відкрито вже 16 вересня. Також ЮНІСЕФ допоміг в облаштуванні 10 укриттів в Ірпені на загальну суму 34,1 млн гривень”, – зауважив Кравчук.

Наприклад, Уряд Литви взявся за відбудову дитячого садочку “Радість” (нині “Рута”) по вулиці Миру в мікрорайоні БКЗ. Там був повністю зруйнований харчоблок і сильно постраждав основний корпус.

“Литовці виділили 3,5 млн євро на його капітальний ремонт. 1 вересня “Руту” урочисто відкрив Президент Литви Ґітанас Науседа та голова КОВА Руслан Кравченко. Завдяки напрацюванням Irpin Reconstruction Summit та Фонду відновлення Ірпеня місто Кашкайш (Португалія) виділило 500 тисяч євро на добудову дитячого садочка "Віночок" по вулиці Київській в Ірпені. Тривають підготовчі роботи з реконструкції садочка “Веснянка” на вулиці Полтавській. 190 млн гривень було виділено Кабміном по держпрограмі Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф”, – наголосив перший заступник.

За його словами, у 2022 році за рахунок коштів резервного фонду держбюджету здійснено поточний ремонт покрівлі Ірпінської школи №1 по вулиці Тургенівська, 17 (6,6 млн гривень) та школи №17 (4,5 млн гривень), ремонт покрівлі в садочку №7 "Бджілка" (1,7 млн гривень). А ще – поточні ремонти – садочку “Лісова пісня” на Ярославській (365 тис гривень), школи № 2 по вулиці Тургенівська, 28 (4 млн гривень), садочку №8 “Колібрі” (1,1 млн гривень).

“На відновлення "Колібрі", де було 20 ворожих влучань, турецька компанія "ТІКА" також виділила понад мільйон гривень. Благодійники відновили харчоблок, відремонтували фасад та ігрові кімнати. Люксембурзький червоний хрест допоміг здійснити поточний ремонт дитячої лікарні (ремонт даху, фасаду та внутрішні роботи) і встановив вікна у медцентрі. Міністерство охорони здоров’я виділило 120 млн гривень на добудову медцентру по вулиці Садова, 38”, – додав посадовець. 

198 млн гривень були виділені за програмою Фонду ліквідації наслідків на капітальний ремонт Ірпінської ДЮСШ по вулиці Троїцькій. Відновлені всі 11 амбулаторій, крім Ірпінської амбулаторії в селищі Гостомель по вулиці Свято-Покровська. Там нині ще завершується ремонт покрівлі.

І зауважив, що до відбудови стадіону “Чемпіон” відомим українським футболістом Андрієм Шевченком вдалося залучити фінансування в рамках UNITED24. Наразі з об’єктів соцінфраструктури потребують фінансування на відновлення Центральний будинок культури по вулиці Соборна і будинок культури у Романівці.

Із планів, розповів кравчук, передбачена реконструкція музичної школи імені Вериківського, та у разі наявності фінансування, – створення Irpin Art Centre по вулиці Слов’янська. Реконструкції потребує гімназія "Освіта". Тут влада вивчає можливість добудови третього поверху, а також дитсадка "Джерельце".

Також Кравчук подякував центральним органам державної влади, Київській ОВА та міжнародним партнерам за допомогу у відновленні Ірпінської громади.

“Від імені Ірпінського міського голови та кожного мешканця громади міста-Героя Ірпінь дякую кожному міжнародному партнеру, центральним органам влади і Київській обласній військовій адміністрації за допомогу, яку вони надали і продовжують надавати нашому місту. Переконаний, що Ірпінь буде відновлено і ми зробимо все для допомоги іншим постраждалим громадам України”, – додав Андрій Кравчук. 

Нагадаємо, що в Ірпінській громаді планують відбудувати 73 приватних будинки, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Відновлення буде відбуватись за рахунок обласного та місцевого бюджету. Загалом в Ірпені внаслідок російських атак було понівечено 3247 житлових будинків.

Читайте: На відбудову Ірпеня потрібно 2 роки і 750 млн доларів, – перший заммера Ірпеня Кравчук

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, ірпінь, відновлення, відбудова, ірпінська громада, андрій кравчук

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій