вівторок, 30 квітня 2024 г.

Громади Київщини передають свої БТІ в управління обласній раді

Громади Київщини передають свої БТІ в управління обласній раді

Комунальне підприємство “Баришівське бюро технічної інвентаризації” рішенням Київської обласної ради (КОР) було прийнято з комунальної власності Баришівської селищної територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області. Невдовзі це КП буде приєднано до КП КОР “Київське обласне бюро технічної інвентаризації”, що, зокрема, скине непотрібне фінансове навантаження з селищної громади. Передача тергромадами Київщини своїх БТІ “єдиному обласному”, судячи з усього, буде трендом в найближчий час.

Як стало відомо KВ, рішення 702-21-VIІІ  по “Баришівському БТІ” обласна рада прийняла на своєму пленарному засіданні 17 жовтня 2023 року. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Мова йде про цілісний майновий комплекс Баришівського БТІ та всі його архіви. Все це майно після затвердження акту приймання-передачі планується передати КП “Київське обласне бюро технічної інвентаризації”. 

Нагадаємо, що в Україні з 2013 року відбуваються значні зміни в сфері державної реєстрації прав та технічної інвентаризації нерухомого майна. Зокрема, був створений Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, була ліквідована монополія комунальних бюро технічної інвентаризації (БТІ) на реєстрацію речових прав, а згодом і монополія на технічну інвентаризацію. 

При цьому, як розповів KВ виконуючий обов'язки голови Київської облради Ярослав Добрянський, в ряді територіальних громад залишились власні “комунальні БТІ”, частина яких є економічно нерентабельними та неспроможними, а в інших випадках їх архіви можуть мати записи про право власності з сусідніх громад. За словами керівника КОР, саме у звʼязку з цим Баришівська отг і вирішила передати своє БТІ у спільну власність тергромад області з подальшим приєднанням до КП КОР “Київське обласне бюро технічної інвентаризації”. Такий розвиток подій, на його думку, є виправданим та трендовим. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Більшість комунальних БТІ наразі знаходяться на загальній системі оподаткування, мають офіційно працевлаштованих працівників. При цьому вони конкурують з фізичними особами підприємцями, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування та значним чином демпінгують ціни на ринку відповідних послуг. Натомість, в архівах комунальних БТІ залишається значна кількість архівних справ з записами про право власності, які ще не перенесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Це покладає додаткові обов’язки по їх збереженню, охороні та наданню інформації на запити громадян та юридичних осіб. Тому Київська обласна рада і приймає рішення про приєднання існуючих комунальних обласних БТІ до КП “Київське обласне бюро технічної інвентаризації”, яке зараз належним чином, фактично як єдине обласне БТІ, виконує відповідні функції на території всієї Київській області. Це, вважаю, є ефективною реакцією на виклики сьогодення”,- пояснив Ярослав Добрянський.

Нагадаємо, що 8 травня 2023 року депутати КОР переобрали голову Київської облради: замість депутатки від “Слуги народу” Наталії Гунько керівником облради став представник “За майбутнє” Ярослав Добрянський.

Читайте: Київоблрада оприлюднила результати голосування за звільнення спікерки Гунько

Фото КВ 

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, кп, кор, Ярослав Добрянський, київська облрада, бті, бюро технічної інвентаризації, баришівська огт, київське обласне бюро технічної інвентаризації

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.